bugün

harf inkılabının saçmalığı

yine kemalistler tarafından kabullenelilemeyen durumdur. mustafa kemal ne yapsa hoştur, iyidir, sorgulanamaz zihniyetindeki olan insanlar için tabii ki kabullenilemez fakat bir ülkeyi esir etmektense, dili ve tarihini yok etmek, en iyi yöntemdir.

diyebilirsiniz ki: arap alfabesinden çıktık diye bunun ne gibi bir zararı olabilir ki? sadece türkçemizi bu sefer latin harfleriyle ifade ettik, ingilizceyi resmi dilimiz olarak benimsemedik ya.

size japonya örneğini filan verecek değilim. arapça, öğrenilmesi aslında kolay olan bir dildir (alfabe bazında) bu tamamen hedef saptırmak için benimsetilmiş bir yalandan ibarettir. şahsen osmanlıca okumayı 5 ay ( daha kısa sürede öğrenenleri de tanıdım) kadar bir sürede öğrenmiştim, kuran okumayı bildiğim için ( kesin fetocu bu) ilk dersten itibaren kolay metinleri okuyabilmeye bile başlamıştım. öğrenilmesinin zor oluşunun yalan olduğunu kendim deneyimledim denebilir. ya ben çok fazla zekiyim, ya da osmanlı döneminde yaşayan halk çok aptalmış ki o alfabeyi bir türlü algılayamıyorlarmış. eğer ben çok zeki biriysem, zekama güvenin ve dediğimin doğru olduğunu kabul edin, değilsem de dedelerinizin, atalarınızın o kadar aptal insanlar olamayacağına güvenin.

bir gün uyandığınızda bütün gazetelerin ibranice çıktığını hayal edin. hürriyet gazetesini alıyorsunuz ve yılmaz özdil kabbala'dan büyü tarifi veriyor. aslında üniversite okumuş, ülkenizin durumuyla ilgili az çok fikir sahibi olan insanlardandınız ve bir sabah cahil bırakılmış olarak uyandınız. işte harf inklabıyla yapılan da tam olarak buydu. eğer böyle bir devrim yapacaksanız, halkı buna hazırlayacak bir çalışma sistemi geliştirmeli ve ona uygun olarak yapmalısınız. sonra ülkenin okuma yazma oranları yüz yıl sonra bile ancak afrika ülkeleriyle yarışabilecek düzeyde kalırsa bunun suçlusu gericiler, yobazlar deseniz de bir fayda vermeyecektir. nesiller arası farkların uçurum oluşunun, tarihimizi bilmeyişimizin ve insanlarımızın çoğunun hala cahil kalışının sebebi budur. önceleri kuran okumayı bilen insanlar, artık onun bunun verdiği yanlış fetvalara kalıyorsa da bunun sebebi harf inklabıdır ( tabii hafız katliamları da büyük bir etkendi).

hiçbirinizin yaşadığınız toplumu beğendiğini sanmıyorum. yeterince kemalist bir toplum olmadığı için toplum bu halde diye kendinizi kandırmayı bırakmadığınız ve bu ülkenin nasıl kurulduğunu yani hatanın başlangıcını görene kadar da hiçbir zaman anlayamayacaksınız.

buyrun, eksileyin.

not: klasik olacak ama akpli veya cemaatçi değilim çünkü cumhuriyet rejimini de benimsediğim desteklediğim yok. bu yüzden bir partiyi desteklemem saçma olacaktır zaten. şeriat mı istiyorum? şeriat bile isteyebilme özgürlüğü istiyorum, başka da bir şey istemiyorum.