bugün

yeni başlayanlar için yalnız yaşama kursu

ilk farkettiğiniz şeyin aslında o kadar da fazla yemek yemediğinizdir. her şeyi azar azar alabileceğiniz yerlerden alışveriş yapın. beyaz peyniri kalıp olarak aldığınızda bile kuruyup attığınız olabiliyor. kahvaltılıkları şarküteri bölümü olan süpermarketlerden yaparsanız iyi olur.

canım salata istedi diye bir göbek marul almayın, bir bağ maydonoz falan. hepsi çürüyor. zaten bir yerden sonra yemek alışkanlıklarınız da değişiyor.

evde mutlaka yoğurt bulundurun.

değiştirmek için kullanacağım tek sandalye dandik plastik sandalye diye bir arkadaşım gelene kadar antre lambası patlak kaldı. yalnız yaşamak size tedbiri öğretiyor. öyle atlangoç gibi her şeye atlamayın.

evi temiz tutmak için rutinleriniz olmalı. her pazar temizlik gibi. ben yapamıyorum gerçi. bulaşığı hele ertelemeyin. benim gibi sonra küvette tazzikli sıcak suyla ön yıkama yapmadan yıkayamazsınız sonra. kepazelik resmen.

salonunuza biraz para harcayın. en az iki, üçlü koltuk falan. insanları ağırlamaktan kaçmayın. sonra birileri gelsin diye istersiniz de hem ağırlayamazsınız, hem de gelmezler.

zaman geçirmek için internetten başka belli alışkanlıklarınız olmalı. kitap, playstation, puzzle gibi. yoksa belli sitelerin arasında döner döner bunalır, gerilirsiniz.

yalnız yaşamak insanın sosyal hayatını da çok değiştirir. en ufak bir müdaheleye, aptal bir yoruma bile katlanamaz olursunuz ve bu sizin sosyal çevrenizi bayağı daraltır. bunun için biraz özveri göstermeli veya yalnız yaşamayı hayatınızda sürdürmeye hazır olmalısınız.

uyanma probleminiz varsa daha erken yatmalı ve dikkatli olmalısınız. yoksa alarm çalar çalar siz geç kalırsınız.

evin içinden mütamadiyen ses geliyor. çöp poşetinin içinden bir şey kayar, pet şişe genleşir, pencere çarpar falan. üstünde durulması gereken bir şey yok.

kıramayacağım bir arkadaşım işi gereği istanbula, yanıma taşındı. şu an adamın her yaptığı gözüme çarpıyor. ben yattıktan sonra müzik gelmesi falan gibi. öyle de kıl bir insan yapıyor seni. halbuki ünideki öğrenci evimiz 4 kişilikti. böyle bir karakter değişimine de hazır olun. zamanla ev arkadaşına da alışırım bariz ama başlarda zorlanacağım aşikar.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar