bugün

ilerleyen yaşla birlikte değişen müzik zevkleri

müzik olarak ne dinlediğini bilme, özgürce seçebilme, ondan zevk alma ve araştırma yaş eşiğini 15 kabul edersek insanın ömrü boyunca yol alabileceği, dallanıp budaklanan, hiç ummadığı noktalara kayabilen serüvendir.

bu serüveni herkes yaşayamaz yahut yaşadığını fark edemez.
fedakar insanlar, hayatı farklı amaçlar doğrultusunda geçmiş olanlar, saplantılı insanlar ya da ilgisiz-zevksiz insanlar bu serüvende yoktur veya takılı kalmıştır.

ayrıca nedendir bilinmez gençliğinde bir dönemini rock müzikle geçirenler bu yolculukta en şanslılarıdır. müzikde ulaştıkları noktalar, vardıkları yerler, aldıkları keyifler diğer müzik türleriyle seyahat edenlerin ulaşamayacakları kadar uç noktadır. her türlü uyuşturucuyu zamanında denemiş ama şimdi sigara bile kullanmayan sağlıklı adam gibidirler.

zevk denilen şey ise fazlaca egoist bir tutumdur. uğruna çokca boş zaman, çokca paralar harcanarak elde edebileceğiniz şeylerdir ve çok da değerlidir, çünkü sadece sizindir! sizi siz yaparlar. ilerleyen yaşların getirdiği doyumlar, farklı ortamlar, beklentiler bu zevklerin değişimine sebep olur; azalır-artar dönem dönem ama hayatta hep vardırlar.

rezil metal müziklerden başlayıp' den progressive metal' a, post-rock' a, progressive rock' a, psychedelic rock' a, jazz'a, techno' ya, dubstep' e, rap' e, türk hafif batı müziği, türk sanat müziği, nihayetinde türk halk müziğinde durulan insanlar tanıdım. hepside baş tacıdır.