bugün

sevgilisine rahmini yırttıran 19 luk ünili kız

tanım 1: yeni bir porno film.
aksiyom 1: üniversiteye giden kızlar rahmini yırttırır.
önerme 1: kızlar üniversiteye gönderilmemelidir.
önerme 2: rahmi yırtılan kızların ailesine sabır lazım olur.
önerme 3: türkiye' nin geleceği tehlike altındadır.

sonuç 1: Sıradan vatandaşların hayatının magazinsel haber malzemesi yapılması toplumsal baskıyla beraber aykırı önermeleri beraberinde getiriyor. Toplumsal baskıyı arttırıyor.

yorum 1: Bak paşam, kimsenin ne edip ne yaptığı seni ilgilendirmez, böyle bir haber olmaz, böyle bir haber yapıldıysa da üçüncü şahısların olayın muhattaplarını karalama, onlar üstünden ülke değerlendirmesi yapma hakkı olamaz. Ha oluyorsa bunları haber diye halka sunan kurumunda, o insanları karalamaya çalışanlarında bu ülkenin geleceği şöyle böyle diye tutturma hakkı yoktur. sana ne ulan, giren çıkan ne sana ?

----

tanım 2: aile kurumu nezdinde yüz kızartıcı suçtur.
aksiyom 2: sevişmek ailevi bir suçtur.
önerme 1: anne ve baba adlı insanlardan en az bir tanesine sahip olan sevişemez.
önerme 2: bahsi geçen işlemi gerçekleştirenler ailesinin yüzüne bakmamalı ve özür dilemelidir.
önerme 3: kişilik hakları aile kurumu olduğu müddetçe kişinin kendisine ait değildir.

sonuç 2: normal koşullarda sevişme konusunda bir tepkisi olmayacak aile dahi toplumsal baskı sonucu üstünde hak iddia ettiği insanlarla arasına mesafe koyar, onların psikolojisini ileri dönük etkileyecek politikalar izler.

yorum 2: bak ulan lale, kızına söz geçiremiyorum bari ailesini utandırıyım da, kızlarına sahip çıksınlar diye o aile üstünde baskı kurma hakkın gün gelir sana kaçar. Sanıyor musunuz ki, her zaman böyle devam edecek, bu devletler, bu coğrafyalar aynı kalacak. Zaman gelecek, kara bayraklarıyla gelecek taşıyan olacak, o gün siz ve değerleriniz dilinizden düşürmediğiniz toplum nezdinde sözüyle birlikte mağaralarınıza çekileceksiniz. Toplum yoktur, Mahalle yoktur, Devlet yoktur, Ahlak yoktur. Bunların anlam kazandığı gün geriye kalacak olan birey artık kendisine ait ve özgür kararlarını kölelik psikolojisinden kurtulup elbet verecektir.

-----

tüm bunların dışında:

gazetecilik, habercilik olayı tamamen devletler ve onların çıkarı üstüne kurulu en iyi ihtimalle muhaliflere hizmet eden olgular üstüne kuruludur. Bu sebepten yalan dolan içinde, böyle sıradan insanların yaşamlarını dünyaya duyurma gereği duyarlar bazen ve en önemlisi siz bunun gerçekten öyle olup olmadığını bilemezsiniz, bazen böyle insanlar yaşamıyor bile olabilir.

------------ i. a. 17. yüzyıl, müteferrika yoldayken; osmanlı, akheramosis