bugün

entry iyileme mafyası

-------------------------

flaş.. flaş.. flaş..

işte bir gazetecilik örneği. entry iyileme mafyası'nın tepesindeki montajelemanı'na ulaştıktan sonra, şimdi de ortağı olan redwinemania'yla röportaj yaptık, izliyoruz;

aynı muhabir: iyi günler efendim, dün sayın montajelemanı'yla röportaj yaptık, mafya üyelerinin adını vermek istemedi ama biz bir de sizinle konuşmak istedik. kadronuzda kimler var.

redwinemania: şşt, montajelemanı değil, "can montajelemanı".. ayrıca iki kişinin bildiği sır değildir. ama istersen sana söyleyebilirim, o zaman da seni öldürmem gerekir.

aynı muhabir: sağolun efendim almayayım. amacınızı bir de sizin ağzınızdan duyabilir miyim?

redwinemania: eyvallah. bizim amacımız, sözlüğün açıldığı ilk günden itibaren, (bkz: uludag sozluk teki sicak aile ortami)'nı kurup, korumaktı. ama bazı kendini bilmez yazarlar -ki bunlar da en kısa zamanda tarihin tozlu sayfaları arasında yerlerini alacaklardır- bu aile ortamını bozmak isteyip, kötü oylanması imkansız olan entryleri ısrarla kötü oylayarak, en beğenilenler listesinden çıkarmaktadırlar.

aynı muhabir: efendim korkarak sözünüzü bölüyorum, peki neden "kötü oylanması imkansız" dediniz. böyle bir entry olabilir mi peki? yani kimine iyi gelen entry kimine kötü gelebilir.

redwinemania: bakın. öyle entryler vardır ki, siyaset, futbol, bekaret, kadın-erkek eşit(siz)liği, vb. gibi, bunlar ne kadar güzel yazılmış olursa olunsun, kötü oylanabilir. sen fenerbahçe'yi çok güzel bir dille anlatırken, ben beşiktaşlı olarak senin entryni kötü oylayabilirim ya da tam tersi. ya da sen "benim aile yapım buna müsait değil, bakire olmayan bir kızla evlenemem" diyebilirsin ki son derece doğal bir açıklamadır ama bunu da beğenmeyen, kötü oylayanlar olabilir ve kimse buna bir şey diyemez, hakkı yoktur. ama öyle entryler vardır ki, polemik amaçlı olmayan ve istenilse bile polemik yaratılamayacak (bkz: yaran diyaloglar), beğenilmeme ihtimali sıfır olan, doğru tanım içeren.. işte biz bu entryleri kötü oylayan, kötü oylama mafyasına karşıyız.

aynı muhabir: peki planlarınız ne? taktikleriniz ne olacak?

redwinemania: (bkz: ebenin amı ali sami) yok daha neler, istersen her şeyi tek tek anlatıyım.

aynı muhabir: özür dilerim efendim yanlış anladınız, yani bize söyleyebileceğiniz planlarınız var mı?

redwinemania: tabi ki. çok geniş bir kadro kurduk, "can montajelemanı"'nın da söylediği gibi, mafya üyesi herkes birbirlerinin entrylerini hep olumlu oylayacak ve bir şekilde dengeliyecek. ama burası en basit kısmı. diğer planlarımızı gerçekleştirdiğimizde öğreneceksiniz.

aynı muhabir: peki bir so...

redwinemania: şimdilik bu kadar, hoşçakalın aman, eyvallah..