merhaba ben pembe tolga

bu adam aslında bir sembol.

şöyle ki, özünde eşcinsel olmadığı belli. peki neden böyle yapıyor?
bakın, trollerin amacı ironi yapıp, "kimler bunu anlayacak seviyede" diye ölçmektir. ve herkes bunu yapamaz. bunu yapabilmek için yapılan ironinin içine çok ince bir şekilde belli edilir olayla dalga geçildiği. kimisi troll olduğunun sanır, ama ironiyi içeri gizlemez. direk söver kendi savunduğu fikre. kimisi de hayvan gibi belli eder o fikirle dalga geçtiğini, o hiç troll olamaz. onlardan olsa olsa beyinsiz olur.

peki kimdir hakiki troll? hbbia'dır, gecmis zaman olur ki'dir. dikkatli okuyan bu tiplerin ironisindeki siyasi mesajı alır. bunlar şakirt gibi gözükse de tamamen iktidar karşıtı, hatta belki de ateistler.

he diyeceksiniz ki ne alakası var pembe tolgayla, hatta ergenseniz bu kısma kadar okumaktan sıkılıp es geçtiniz yazımı. dur bağlıyorum; "merhaba ben pembe tolga" bir trolldür. hakiki troll hemde, işini bilen cinsten.

ne trollü bu adam? neyi test ediyor? bu adam "bayan yazar" trollü. test ettiği şey "bayanların eşcinseller üzerindeki sempatisi". başarılı da oldu he, ilk yazmaya başladığı andan takip ediyorum. sözlükteki bayanların çoğunu da tanırım, ya da az çok anlarım hangi yazarın bayan olduğunu, hepsinin dikkatini çekti ve sempatisini kazandı.

erkekler "ibne" derken, bayanlar hep ilgiyle yaklaştı ona. şöyle bir bakıyorum da pembe tolgayla ilgili açılan başlıkların, o başlıklara girilen entrylerin ve girilen olumlu nick altlarının hepsinin sahibi bayan. şimdi belki kızacak bayan yazarlarımız bana; "sen ne bilirsin ki, erkek milleti hep aynı, kıskanıyorsunuz adamın kültürünü, eşcinsel diye eziyorsunuz onu" diyecekler. ve bunu derken bile bu ironiye düştüklerini kanıtlayacaklar.

peki neden bayanlar eşcinsellere sempati duyar?

yine pembe tolgadan örnek vereceğim, çünkü bunu araştıran ve gözler önüne seren ben değil, o. "kültürlü", "duyarlı", "zevkli" ve "beyefendi" demişler sevgili bayan yazarlarımız tolgaya. işte olay burada, eğer heteroseksüel, yani eş cinsel olmayan bir erkek kültürlü, duyarlı, beyefendi davranırsa; amacı karşısındaki bayanı etkilemek olarak algılanır ve karşısındaki bayan ister istemez ona karşı bir cephe alır, ön yargı besler. eğer dinlediği müzik türü, beğendiği sinema çeşitleri karşısındaki bayanla aynıysa; "hıh, yazılmak için yapıyor, hiç bir erkek romantik komedi sevmez" ya da "hiç bir erkek tiyatroya gitmeyi sevmez" oluyor. ama eşcinsel olsa bu kişi? işte o zaman; "vay be, işte odun olmayan ve amacı bana yazmak olmayan bir erkek" olur.

bu da bir taktik olabilir aslında. vardı ben lisedeyken böyle bir arkadaş. çocuk 4 sene boyunca "ay"lı konuşup.. ne bileyim eşcinsel gibi davrandı. eh o zamanlar ergenlik tabi, kimse anlamıyor asıl niyetini, herkes "x de tam ibne amk hareketlere bak" diyor. adamın 9 kızla yemeğe çıkıp dedikodu yaptığını bilirim. sonra ne mi oldu? lise bitti o yakınındaki kızlardan 2 tanesiyle birden çıkmaya başladı. hem de ne çıkmak, yedi bitirdi kızları.

tolga işte o çocuk, amacı tam olarak nedir kesin bir şey söylemem. belki kızları kendine yaklaştırarak bundan faydalanmak istiyor, belki de bize benim yukarıda anlattıklarımı kanıtlamaya çalışıyor.

özetle bu adam, "bayanların eşcinseller üzerideki sempatisinin" sembolü. * * * *