bugün

kürtaj yasaklanırsa olabilecekler

--spoiler--
http://www.eksisozluk.com/show.asp?id=28751931

--spoiler--

--spoiler--
yahu, sanki o çocuk engelli olmasa, tecavüz sonucu olmasa, her kadın "anne" olmak zorundaymış gibi davranılmıyor mu, deli oluyorum.

doğum kontrol yöntemlerinin hiç işe yaramadığı durumlardan birinde, kadın -diyelim ki- hamile kaldı. yahu, bu kadının "anneliği" seçmek istediğini kafadan kabul etmek nasıl bir zihniyettir arkadaş? ha anneliği, çocuğu emzirmekten, karnını doyurmaktan, altını değiştirmekten ibaret görenler için anlaşılmayabilir elbette. yahu bir birey meydana getirmeye kalkıyorsun, senin o 4 yaşındayken söz verdiğin halde almayı unuttuğun çikolata onun bilinçaltına işliyor, inatçılığı sana çekiyor, vurdumduymazlığı sana benziyor... ilkokula geldiğinde arkadaşında gördüğü kokulu kalem ezik hissetmesine yol açıyor, babasıyla ettiğin kavga onun huzursuz ediyor, senin yaşadığın her soruna o da dahil oluyor, istediğin kadar hissettirmemeye çalış, hissediyor, falan filan... sıfırdan bir birey inşa ediyorsun, yaşadığı herşeyden, nasıl biri olacağından, kararlarından, değerlerinden, ilgi alanlarından, geliştirdiği becerilerinden, beceremediklerinden, yeteneksizliklerinden, bildiklerinden, öğrendiklerinden sen sorumlusun.

çok büyük bir sorumluluk.
her kadın bu sorumluluğu almak zorunda mıdır? başka şansı yok mudur?

gelelim çocuğun yaşam hakkına... bu sorumluluğu almak istemiyorsa kadın, o çocuğun nasıl bir yaşam süreceğini düşünüyorsunuz? yaşam sadece nefes almak mıdır? bu sorumluluğu almak istemeyen kadının çocuğu, kendisini nelerin beklediğini bilseydi, doğmak ister miydi?

her yaşayan günün birinde ölmek zorundadır. ama herkes doğmak zorunda değildir. ne kadar yaşadığın ya da yaşayıp yaşamadığın değil, nasıl yaşadığın önemlidir.

kürtaj bazen kadını olduğu kadar, o bebeği de "kurtarır."
--spoiler--

okumak lazım. kadın gözünden değerlendirmek lazım kimse bir kadının bu kadar özeline karışamaz. karışmamalı.

unutmadan dip not: sinir sistemi oluşmamıs hücre yığınına canlı diyemezsiniz. o sadece hücre yığınıdır. birey değildir. birey diye bik bik ötmeyin. cahilliğiniz ortaya cıkmasın. yazık. yazar olmuş dersin bir de. kanserli yapıdan hiçbir farkı yoktur. aynı hücre yığınıdır.