bugün

abd askerinin başına çuval geçirmenin suç olması

meselenin özü yapılmış bir eylem değildir. olayı tek bir olaya indirgeyerek bakmak kanımca çok doğru olmayacaktır. burada anladığım kadarıyla atatürkçü bu gençlerin meselesi; mustafa kemal'in tam bağımsız bir türkiye ülküsünün, kendisinin ölümünden sonra yerini yeniden bağımlı bir türkiye'ye dönüşen; gerek ekonomik bağlamda gerek siyasi anlamda gerekse de bilfiil ülkede üsler kurarak işgal edilen ülkemizin sahipsiz olmadığını göstermek düşüncesidir.

amerika elini kolunu sallaya sallaya ülkeleri işgal etsin; türkiye'yi çıkarları doğrultusunda kullansın, ülkemizde darbeler yapsın/yaptırsın, askerlerin kafasına çuvallar geçirsin, Standard Operating Procedure'ünü uygulasın. ama bizim ülkemizin gençleri bir çuval eylemi yüzünden 16 yıl hapisle yargılansın!

bakın bizim gençler 16'şar yılla yargılanırken süleymaniye'de olayı gerçekleştiren odierno'nun başına neler gelmiş, hep birlikte okuyalım.

"ABD’nin 173. Hava indirme Tugayı’na bağlı askerler, Süleymaniye’de Odierno komutasındaki operasyonla Türk askerlerini gözaltına almıştı. Başlarına çuval geçirilen 11 Türk askeri 60 saat alıkonulmuştu. Bu olaydan sonra, ülkesinin makamlarınca hakkında soruşturma açılmayan Odierno, birkaç yıl sonra Irak’taki Amerikan kuvvetlerinin komutanlığına getirilmiş, daha sonra da Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na atanmıştı."

şimdi dağılın.