bugün

pars kiraz operasyonu

dünya sinema tarihinde babası öldürülen bütün kahramanlar intikamını alıp, bu arada mümkünse birkaç çete çökerterek vatana millete hayırlı işler yapmış olmasaydı bu film en iyi türk filmleri arasında yerini alabilirdi. çünkü teknik açıdan standartların üzerinde ve özellikle görüntü yönetimiyle son derece başarılı bir film bu. çok emek verildiği, çok para harcandığı aşikar. ama işte içerik olmayınca her bir karede harikalar da yaratsanız nafile.

bununla beraber en azından türkiye için hassas bir yanı da var konunun: uyuşturucu. osman sınav'ın tanık olduğu bir olaydan sonra bu filmi yapmaya karar verdiği düşünülürse, sanatsal açıdan olmasa bile, insan bir değer kazansın istiyor bu hassasiyet.
durumu anlatması açısından bir spoiler verelim burada:

--spoiler--
karizmatik uyuşturucu tacirimiz filmde, "hayırsever işadamı" sıfatıyla bir okul yaptırıyor. açılışında konuşuyor, alkışlanıyor. bu olaya bir başka kahramanımızın getirdiği yorum ise kayda değer: "kendine dükkan açıyor, pezevenk!"
--spoiler--

osman sınav, bu filmin galasını bile iki binden fazla insana açarak halka yakın bir sinema duruşu sergiliyor ki, bu anlamda bu filme yukarlardan bakıp küçük görmek en yanlış tavır olacaktır herhalde. gala gecesinde onun çocuksu heyecanını ve mütavazı tavırlarını gören ben böyle düşünüyorum en azından.