bugün

erkek yurtlarinda sadece mac izlenen televizyon

Genelde erkek öğrenci yurtlarının kantinlerinde bulunan Dijitürk bağlantılı televizyondur.

Keşke alelade bir gün olsa alelade şeyler için yazı yazsak ama bugünün önemli olaylara gebe olduğunu nereden bilecektik ki?

Uzun zamandır yazmak istediğim fakat tümüyle kişisel sebeplerle içimde kalan konudur erkek yurtlarındaki televizyon.

Belki bu yazıdan sonra bi şekilde beni tanıyan ve aynı yurtta kaldığım biri beni bulup iyi bir fırça çekebilir ama durumun ciddiyeti bu gün son noktaya ulaşmıştır ve bu sebeple hiçbir surette yazacaklarımın dozunu düşüremem.

Konuyu kısaca özetleyelim:

Saat 18,40 sularında elimde gazetem ana haber bültenlerini izlemek üzere kantine indim. Her ne kadar yurt ahalisinin TV'yi hangi amaçlarla kullandığını bilsem de, 14 Nisan 2007 günü, Türkiye tarihinde unutulmayacak önemli olaylar vuku bulmuştu.

"Belki" dedim. Biraz duyarlı insan olursak ses çıkarır haberleri açtırırız.

Hayır. Olmadı. Kantinde toplanan herkes Beşiktaş maçını izlemeyi, o gün toplanan 300 binden fazla insanın söylemek istediklerinden, daha 8-9 yaşındaki 50 çocuğun geçirdiği kazayla ilgili son gelişmeleri öğrenmekten daha önemli görüyordu.

"Öss'yi kazanmakla öküzlük geçmez ki" dedim. Gittim.

Evet. Öss'yi kazanmakla öküzlük geçmiyor. Geleceğin mimar, mühendis, öğretmen ve doktorlarının bir arada bulunduğu tam 600 kişilik yurtta Türkiye'deki gelişmeleri merak eden kimse yoktu.

Sonuç için cümle bulamadım.