bugün

adolf hitler in türkiye yi işgal etmemesi

büyük ihtimalle "fazlaca asker" kaybına uğramaktan korktuğu için girmemiştir, diye düşünülür.

birinci dünya savaşından sonra verilen kurtuluş savaşında türklerin "çete" savaşı yapabilen adamlar olmasından korkmuştur. çete savaşı düzenli orduya uzun vadede zarar verebilen bir savaş türüdür.

hitler ve ordusu wehrmacht "düzenli ordu" savaşını iyi, çok iyi bilirdi. ilk verilen "gerilla savaşı" stalingrad´tır, ve o savaşı wehrmacht kaybetmiştir.

ayrıca blitz krieg´le türkyeyi baştan sona geçemeyecekti - çünkü türkiye ye daldıktan biraz sonra "boğazlar bölgesinde" "su engeli" geliyor. üstelik suyun başına istanbul gibi çok büyük bi şehir kurulmuş. öyle portatif köprüyle geçilecek bir engel diil boğaz. ayrıca oradaki adamlar herhalde armut toplamayıp en azından bi wehrmacht askerinin kafasına bi taş atarlar, diye düşündüğü söylenir.

e tabii bi de anadolu öyle kolay coğrafya diil , alman tankları sovyetler de bazen günde 70 km yol katediyorlarmış, türkiye´ye girdiğin zaman...mutlaka bi punduna getirip sana günde 70 km yol katettirmezler.

yani wehrmacht belki türkiye´den güçlüydü ama, türk insanı nereden bakarsan bak, çok inatçıdır. bak, bu sözlükten örnek al, hiçkimse yanlış olduğunu düşünüyor mu?... öyle adamla savaştın mı , belki savaşı kazanırsın ama, çok asker ve mühimmat kaybedersin.

karadeniz de adamlar evde silah yaparlar. hiç görmediğin işleyişi farklı tekniği farklı silah yapar adam öyle bi durum olsa.

bi de dağlık anadolu...sovyetler gibi yüzlerce km´lik plato yok türkiye´de... türk insanı köprüleri attı mı, sıçtın işte.

örneği var.balkanlar da sırplar biraz direnç gösterdiler wehrmacht´a....neredeyse savunabiliyorlardı. daglık alanda o dağları tanıyan adama karşı savaşmak...

doğrudur...hitler´in götü yememiştir. ayrıca, yatırım - kazanç askeri hesaplarında türkiye saldırısı "çok masraflı" görünmüştür gözüne. yoksa adam sana elçi gönderip "savaşa bizim yanımızda katılın" der mi?...türkiye´de korkmasa neden sana elçi göndersin herif?...sovyetlere fransa´ya göndermiş mi?...