bugün

uludağ sözlük bütünüyle yenilensin kampanyası

-sözlük formatının temellerini kaybetmeden biraz daha esnekleştirilmesi gerekmektedir. örneğin "oğlu gay kızı lezbiyen hanımı travesti olan adam" başlığına girilmiş olunan (bkz: vurmayın adam öldü) entrysi, bakınız özelliğinin amacı dışında kullanılması gerekçesiyle siliniyor. burası bir inci sözlük gibi olmasın tabi ki de lakin burasıda mahkeme salonuda değil ki ciddiyetten ölelim. biraz gırgıra *** müsaade edilmeli.

-sözlüğün kullanabilirliği ortalamanın üstünde lakin daha iyiye gidebilir ve mutlaka bu değişimden memnun olanlar ve olmayanlar olacaktır. o bakımdan tuşların yeri, sol frame, daha değişik listeleme vb gibi özellikler "tema" gibi olmalıdır. şu anki mevcut uludağ sözlük görünümü sabit kalmalı. yeni, geliştirilmiş, kolay kullanımlı sözlük görünümleri ayrı bir başlık altında yazarın beğenisine sunulmalıdır. isterse oradan yeni sözlük kullanımını seçmeli ve hangisinde daha rahat ediyorsa onu kullanmaya devam etmelidir. zorla sadece bunu kullanacaksın itici bir tavır sergiler.

-sözlük butonları düz dikdörtgen. bundan 30-40 sene önce arabaların hepsi dik, sert kesimleri olan genel tipi dikdörtgen olan arabalar idi. lakin zamanla insanların*gözüne güzel gelmesi için, esnetiklik katıldı. daha güzel kıvrımları olan arabalar geldi.* yani sözlüğünde bu esnetikliğe ayak uydurması gerektiğini de düşünüyorum. daha güzel görünümlü, daha kullanışlı, daha modern bir sözlük daha güzel olacaktır diye düşünüyorum.