komunizmin cumhuriyet karsitligi olmasi

cumhuriyet bir yönetim biçimidir, bir ideoloji değil eğer başlığın doğru olmasını istiyorsak komünizm burjuva demokrasisi bir harekettir.

komünizm sosyalizmden sonraki bir yönetim biçimidir. öyle lak diye geçilemez. bireyler bilinçlerini toplumsal bir şekilde geliştirerek "beni" değil "bizi" öğrenirler. öte yandan en ilerici burjuva demokrasisi bile sosyalizmden geri olmak zorundadır. bakın bu bir zorundalıktır. insanın insanı sömürdüğü, diğer devletleri ezdiği, savaştığı ve bugüne kadar iktidara geldiğinden beri 1 milyar insanın canına kıymış bir sistemdir kapitalizm. zamanının ilericisi olan bu sistem artık gericileşmiştir ve insanlığın önünde bir engeldir. bu düzenin değişmesi ise insanlığın elindedir.

burjuva demokrasilerinin ilan ettiği insan hakları ise yalnızca özel mülkiyet hakkıdır. diğer tüm haklar kağıt üzerindedir ve istendiği anda sistem tarafından geri alınır.- (bkz: faşizm)- bunun dışında üretim araçları üzerinde sömürü ve mülkiyet devam ettikçe özgürlük bir hayaldir. kapitalist sistemin oturduğu son 150 yıldır dünya yalnızca kanı, ateşi ve gözyaşını görmüştür. bu yüzden bu sistemin savunucuları insan hakları çığlıkları ile yalnızca maval okuyorlar.