bugün

ünal aysal dan aziz yıldırım a cevap

DAĞLAR KADAR FARK VAR
* Fenerbahçeliler, son dönemde yaşanan sorunlara rağmen başkan ve yönetimlerinin yanında yer almaya devam ediyor. Buna karşılık Galatasaray camiası ve taraftarında bir sessizlik hakim!
Fenerbahçe'nin düştüğü duruma bak ve Fenerbahçelilerin o kulübe sahip çıkma şekillerine bak. iki kulüp arasında dağlar kadar fark olduğunu görüyorsun. Fenerbahçe'nin niye büyük olduğunu görüyorsun.
Defalarca anlattığım bir şey var; Galatasaraylılardaki 'Fener kompleksini' anlamıyorum! Fenerbahçeli olsam Galatasaray'a kompleks duyardım.
Avrupa şampiyonu olmuş, Süper Kupa'yı kazanmış, Türk futbol tarihinin en büyük başarısını elde etmiş bir kulüp. Ben de Fenerli olarak kıskanırdım. Ama Galatasaray, Fener'i niye kıskanıyor?
Arena'da Galatasaray, Çatladıkkapı ile oynuyor, 2-0 öne geçince tribünler Fener'e sövmeye başlıyorlar.
Ortada yok Fener! Bu nasıl bir Fener kompleksidir! 'Bu aşağılık kompleksinin sebebi ne' diye düşünürdüm. Şimdi sebebin ne olduğunu görüyorum.
Fenerbahçeliler küçük-büyük her türlü sıkıntıda kulüplerine nasıl sahip çıktıklarını gösteriyorlar. Sezon açılışında Adapazarı'nda gösterdiler, karların yağdığı gün Silivri'de gösterdiler, Çağlayan'da gösteriyorlar.
Seyircisiz maçlarda tribünleri eş ve çocuklarıyla doldurmayı geç; tribünün dışında da kendileri toplanıyor ve seslerini içeriye duyuruyorlar.

BEŞiNi DE FENER KAZANDI
Galatasaray daha tribünde bu kadar seyirci toplayamadı. Şampiyonluğa oynuyor bu sene üstelik!..
Geçen seneki küme düşme savaşı veren Galatasaray değil, şampiyonluğa oynayan Galatasaray, daha Arena'yı dolduramadı! Demek ki buradan geliyor kompleksleri...
Sabah'ta minnacık bir haber okudum.
Fenerbahçe ile Galatasaray'ın geçen hafta sonu 14 yaşından başlayarak 5 tane altyapı takımları karşı karşıya gelmiş. Birisi 6-0 olmak üzere beşini de Fenerbahçe kazanmış!
Fatih Terimdöneminde altyapının böylesine zavallı olabilmesini aklım almıyor. Fatih Terim tanıdığım en büyük altyapıcı... Geçen dönem geldiğinde altyapıda tesis olarak neler yaptığını, organizasyon olarak neler yaptığını biliyorum. Bu defa gelir gelmez altyapının başındaki Tugay'ı (Kerimoğlu) oradan aldı.
Yanına da almadı tribüne aldı! Ee işte bugün gelinen noktaya bak.
Bu mu büyük kulüp şimdi? Kimsenin top oynamadığı, futbolun 'f'sinin olmadığı şu ligde 6 puan fark atsan ne olacak, 18 puan fark atsan ne olacak. işte görüyorsun herkesin halini...
Bu kötü cilaya kimse aldanmasın.
Galatasaray çok kötü günler yaşıyor.
Sahipsiz bir Galatasaray... -hıncal uluç-
güncel Önemli Başlıklar