bugün

türban takacaklarına saçlarını kazıtsınlar

öneriyi getiren zihniyetin maskesini çıkarmasının anti tezidir.
imdi; bir kafa düşününki kafasına yüklenen tüm datalar yabancı menşeili olsun,
içinden çıktığı kültürün bir fenomenine karşı yabancı menşeili kaynaklarından taklidi olarak edindiği temel paradigmaları da kendisi bile idrak edemeden münferid bir perspektiften bakarak garip önerilere varacak bir taşmışlığa varsın.
öncesinde varolan bir şeyin üstüne toprak atmaya çalışıp adeta gömme ritüelinin gerçekleşmemesi karşısında ağızda oluşan köpüğe benzer sıvıyla sanki sonra icad olunan bir gerçeklikmişçesine yeni bir zuhur gibi sunmaya kalksın.
o örtüsüz kafa da tasarlanan örtülü fikirlerle temelden beslendiğini düşündüğü paradigmalarına ihanet edişini farkedemeyişinden vazgeçtim, insanların cinselliği konusunda kendi bedenini kullanma özgürlüğünü toplumsal yararlılık gerçekliğini ve ezici sonuçlara yolaçabilirliğini sorgulamaksızın engin bir hoşgörü ile karşılarken, diğer bir insanın kendi bedeniyle ilgili bir tasarrufuna sataşmayı en doğal hak olarak görüyor olsun. sonra bunun adını modernizm kendisini de modern olarak görme sanrısıyla yaşamını idame ettiredursun.
o insanın içinde yer alan ezbere edilen ideolojiyle kendisi gibi olmayan insanlara karşı her türlü saldırıyı mübah görme anlayışının tepkisellikle birlikte kendisine bir koca kazık olarak dönmesi karşısında ise yine o temel paradigmalarına bir dönüşle dönüversin ve ne kadar haklı olduğundan dem vursun.
evet, eleştiriyse ne ala, aşağılamakla bir yarar umuluyorsa, bunun ardında güçlü bir fikir edinmiş kişi değil yemekleri çiğnemeden yutan ve midesinde oluşan gazı düşünce adı altında dışa salan insan akla gelir.