bugün

ders calismayi sevmeyen insan

"ders çalışmasını sevmeyen insan, ömrü boyunca ezik yaşamaya, yaşadığı süre boyunca zorluklar içerisinde, keyifsiz bir hayat süreceği aşikar olacaktır" tespitini yapan üstün insanların ortak görüşü.
günü gününe derslerine düzenli çalışan bir öğrenci olduğum için derslerimde çok başarıı biriydim. herkesin gıpta ile bakmasınıda olgunlukla karşılıyordum. bütün bunlar da derslerimi severek yapmama borçluydum.
"ya ben ders yapmayı hiç sevmiyorum, zorla çalışıyorum" diye hayıflandı kızcağız. yanına gittim. açıkladım gerçekleri. istemeyerek yapılan dersten hayır gelmez. sen ilerde nasıl başarılı olacaksın. bu dersleri sadece geçmek için çalışma. öğrenmek için çalış diye nasihatlar ettim.
gel gelelim "ben isteyerek ders çalışamam" dediği anda "kes ulan" diye sözünü kestim. senin gibi ders çalışmayı sevmeyenler yüzünden memlekette araştırma geliştirme yok dedim. ağzımı bozup küfür ettim. kaybol ulan diye başımdan defettim. ağlamaya başladı.
artık daha fazla dayanamayıp tespitimi yaptım; ders çalışmayı severek yapmayan insan, dersleri sadece geçmek için çalışan öğrenci hayatı boyunca sınırlı yaşayacaktır. müreffeh bir yaşam asla süremeyecektir.