bugün

ben bu yazıyı sözlük yazarlarına yazdım

- inci sözlüğün ve ekşi sözlüğün temsil ettiği iki farklı sözlük çeşidi vardır.. çünkü aristoteles kategoriler diye yırtınarak zamanında her şey aynı şey değildir demek istemiştir.

- yani siz inci sözlükte çok küfür var uludağ sözlükte entry gireyim diyerek, inci sözlükteki mottonuzla burada yazamazsınız. çünkü amerikan ahlakıyla türkiye' de dayak yersiniz, türk ahlakı ile amerika' da yalnız kalırsınız.

- bir entry, düşünce, gülünçlük, samimiyet, doğruluk vesaire vesaire içermeye bilir. ama mutlaka bir tanım veyahut bir örnek içermek zorundadır. bahsi geçen ilk entry ise başlığı tanımlamak zorundadır. çünkü telefonu açarken, ne var, efendim gibi cümleler kurulur.

- anketler yoluyla kendinizi anlatmanızda hiç bir sakınca yok, ama bir durun bakın kendinize; kimse aslında sizi umursamıyor, kimsenin sizi tanımak, neleri sevip, neleri sevmediğiniz öğrenmek gibi bir amacı yok. çünkü foklar yalnız ölür.

- moderatörlere pek takılmayın, hiç bir zaman işten anlamadılar zira bazen gerçekten entry' lerin ve başlıkların silinmesi gerekir. eğer ki doğru düzgün bir moderasyon olursa bir gün ne yapsalar haklılar diyeceğim. çünkü hakemler kuralları bilir, ama futboldan zerre anlamazlar.

- farklı olmak zorunda değilsiniz. çünkü çinliler de birbirlerine benzer, farklı kimlik taşır.

- mahlas altınıza bir şey yazılınca kendinizi savunmak için mahlas altınıza yazmak zorunda değilsiniz. çünkü susmanın eğer bir amaçla yapılıyorsa en anlamlı şeydir.

- uludağ sözlükte biraz zaman geçirdikten sonra sahiplenmeyin, hatta hiç bir sözlük için bunu yapmayın. çünkü siz muhasebe müdürlerinin en başta bayrak sallayanı da olsanız şirketin sahibi patrondur.

- kendinizi depresyonda sanmayın, değilsiniz; melankolik görünmek eskiden karşı cinsi cezbetmek için kullanılabilir bir yöntem gibi dursa da artık sözlüklerde prim yapmıyor. çünkü erkekler de ağlar.

- şöyle aynaya bir bakın. cidden göründüğünüz kadar salak olamazsınız. çünkü bu kadar salağı bir araya toplamak ilahi bir kuvvet bekler. çapınıza göre davranın.

- beni ciddiye almanız gerekmiyor. çünkü bira açacağı kolaylık sağladığı halde diş kırmak elimizde.