bugün

sigortalı olmayanlara ayda 213 tl ödeme dayatması

Geçenlerde annemin arayıp böyle böyle bir şey varmış oğlum git bir bak dedikten sonra pek de ciddiye almayarak olmaz öyle şey hesabı tamam deyip geçiştirdiğim lakin an itibariyle ciddi ciddi uygulamaya konulmaya çalışıldığını gördüğüm saçmalıktır.

Resmen ve açık seçik olarak kafa vergisidir bu. Bir insan gelir vergisi öder, tükettiğinin vergisini öder, lüks tüketimin vergisini öder, ekmeğin hatta suyun vergisini öder de amınakoyim gelir olmadan yaşamanın vergisi mi ödenir lan? Bugün sikseler benden o parayı alamazlar çünkü işsizim. 3 ay 5 ay 10 ay daha işsiz dolaşsam veya lan dur bir yüksek lisans yapayım desem, kadro alamadan doktora yapayım desem 2-3 yıl daha işsizim. E amınakoyim orada biriken para götüme giren şemsiye olarak gelecekteki hayatımı ipotek altına alacak. MOrtgage mi lan bu? mortgagede hiç olmazsa elinde bir mal olur, bunda o da yok. Özellikle de 7-8 yıldan beri doktor yüzü görmemiş adamım oğlum. Ki bu 7 yılın büyük çoğunluğunda zaten ailem üzerinden sigortalıydım yani ben hiçbir şekilde devletten hiçbir karşılığını almadan belki birgün hasta olurum diye babam benim adıma dünyanın parasını ödedi lan ( ki hayatım boyunca doktora gitmem 2-3 kereden fazla değildir, en son aşı harici iğnemi 8 yaşımda oldum kendimi bildim bileli de antibiyotik almadım). Yaşamak için zaten bankalara onlara bunlara kredi kartıyla borç yapıyoruz, şimdi bir de hasta olmamamıza rağmen prim borcu girecek bir tarafımıza. Deprem vergilerini yollara yatıran bu şerefsiz hükümet, bizden aldığı primleri de bir de kimbilir nerelere yatıracak. ilerde hasta olunca da artık boktan hastanelerde, adam gibi eğitim alamamış yüzlerce kişilik sınıflarda veya yeni açılmış ama donanımsız üniversitelerde öğretim görmüş işinin ehli olmayan doktorlar tarafından, en dandik ilaçlarla, en dandik tedaviyi alırız deprem mağdurlarının açıkta kalamsı gibi.

bu konuda devletin şerefsiz hükümet tarafından kasasının boşaltımasının yanısıra hükümetin bir diğer amacı da 300-500 demeden insanları düşük ücretle çalışmaya itmektir. Çalışmazsan ayda bilmem kaç yüz lira ceza keseriz! ha deyip asgari ücrete çalışmaya itmektir. artık böyle bir yasa gerçekten uygulanır ve akılsız seçmenler ve halk da gereken tepkiyi göstermezse maaşların büyük çoğunluğunun asgari ücrete çekildiğini de görürüz.

ek: eksile eksile çalışıyorsan inşallah işsiz kalırsın, daha öğrenciysen ve tuzun kuruysa da inşallah iş bulamazsın. sen bilmezsin üç kuruş paraya günde 15 saat haftanın 7 günü gecen gündüzün olmadan çalışmayı.