bugün

yaran fıkralar

önceki sayfalarda bu fıkra yazılmışmı diye bakmadım direk yazıyorum;

temel bir gün venedikte gezerken yerde uzun bir bez parçası bulur ve bezi gittiği yere kadar takip eder bezin ucu bir kilisede bitmektedir kapıda bekleyen adama temel sorar ** kardeş bu bez neyin nesidir noluyor burda diye kapıdaki adamda papaz efendi cennetten arsa satıyor almak isteyen bu bezi takip edip kiliseye gelsin diye sokaklara bıraktırdı bu bezleri der temelde içinden allah allah cennetten arsamı satılır hiç deyip hemen aklına bir fikir gelir kapıdaki adama der ki ben cehennemi satın almak istiyorum adam başlar gülmeye ya der kardeşim git başımdan cehennem hiç satın alınırmı falan der sonradan temelin ısrarlarına dayanamayan adam gider bu işi pedere söyler pederde başlar gülmeye hangi salak cehennemi satın almak isterki der sonra temeli yanına çağıttırır ne kadar istiyorsun cehennem için der temel 10.000 veririm der anlaşırlar temel bütün cehennemi satın alır sonra çıkar kiliseden kapıda beklyenler yav arkadaş biz kaç gündür burdayız alamadık sen nasılda girip aldın diye sorarlar temelde arkadaşlar beklemenize gerek yok ben cehennemin hepsini aldım artık hepiniz cennetliksiniz der ver herkesi galeyana getirir artık kimse cennetten arsa marsa almaya çalışmaz pederin işler bozulur temel 10.000 e aldığı arsayı birkaç misline satmak için pederle pazarlığa girer en son fiyat 120.000.

edit:kusura bakmayın yeni fark ettim son satır da almak yerine satmak yazmışım mazur görün.*
© copyright 2005 - 2026