bugün

bedelli askerlik

şartlarının açıklanacağı tarihin 22 kasım internet sansürünün başlayacağı güne denk getirilmesiyle, genç insanların ilgisinin üzerinde yoğunlaştırılması sağlanacak olan uygulamadır efendim.

şöyle ki, bu ülkede bedelli askerlik uygulamasını bekleyen insanlar, genel olarak, okumuş, yazmış, interneti yoğun olarak kullanan genç erkekler ve bunların bilimum yakınlarıdır. askerliğini yapmış da olsa, bu tip askerlik uygulamasını tartışmaktan geri kalmayacaktır bu insanlar.

bu ortam içinde sansür meselesini unutturmak amaçlanmakta görünüşe göre. zaten bedelli askerlikle ilgili kanunun çıkış süreci de birkaç hafta süreceğinden, sansürle ilgili tertemiz bir tepkisizlik ortamı yakalanacak, insanlar uyandığında da atı alan üsküdarı çoktan geçmiş olacaktır.

böyle açıklamaların yapılacağı hiçbir tarih, tesadüfi, zaman darlığı nedeniyle ancak olabilmiş, vb. bahanelere sahip değildir, olamaz. bu uygulama elbette ki sansürü ört bas etmek için yürürlüğe sokulmuyor ama, yangından mal kaçırır gibi birkaç haftada ülke gündemine monte edilmesinden biraz anlam çıkarılması gerekmektedir.