bugün

popülizm

her insana içten içe topluma ayak uydurma bilinçsizliğini, yapılanı kabul et ve yap, çoğunluğun bildiği makuldur gibi asılsız düşünce akımları aşılamış olmakla beraber herkesten farklı ol marjinal ol yapılmayanı yap kendini göster tarzını belirle gibi düşünceler aktaran akım. halbuki bu tarzını belirleyen kimseler kendilerini farklı da hissetseler insanların gözünde hep aynıdır ki aslında aynıdırlardır da.

son zamanların emo ve apaçi akımları hep buna birer örnektir. ailelerinde aman o daha genç sonra geçer ellemeyelim/ellemeyin diyor olması hep bu akımın dayattıklarındandır. halbuki bilseler izin verdikleri bu tür olaylar gençlerin tamda kişilik oluşturma dönemine denk gelip çarpık ve midesiz bireyler olmalarına vesile oluyor.

diğer bir hususta; bu devirde içki içmeyen mi olur bu devir de bakire kız mı olur yok bu yaşta namaz kılan insan mı olur? bir insanda içki içmediği için mutlu olsun bir kız da bekaretinden gurur duysun. sözlükte bolca türektir bunlar 20 yaşında seks yapmamış erkek cinsel organını elletmeyen kız bilmem ne çok mu garip çok mu saçma yani bir insan da olsun ki elletmesin kardeşim hiç mi iyi bir şeyler düşünen yok bu ülkede?? hep kendi sapkınlılarına ayak uydurmalarını istiyorlar çevresindekilerin. içki içmesin cinsellikten uzak dursun ibadetinde olsun allahı arasın alkışlamak varken itin götüne sokmak niye?? ayıp ve mutlak doğru eksenlerinin kaydığı bu dünya düzeninde insan olmak ne kadar da zor.

ticaret ahlakı taşıyan ahmak yalan söylemeyen saf cinsellikten uzak duran ezik ibadet eden şakirt alkol kullanmayan hoppidi yapmayan asosyal yani adap ve ahlakın yozlaşmasını ve yok olmasını bu kadar istiyor olmak hep popülizmin dayatılarıdır. hiç kimse kendine bakmıyor tartışırken bile kendi üstünlüğünden başka hiç bir şey düşünmüyor sonra insanlık çok bozdu. insanlık mı kaldı sanki. 12 haneli apartmanımda bile bbir allahın kulu ben selam vermeden selam vermiyor aksi şeytan gibi koluma sürtünüp geçiyor ya üstümde tepinen komşumsun sen benim.

hani atatürk gençliği hani osmanlı torunları! bütün görüşler insanın benliğine ve değerlerine sahip çıkılması gerektiğini söyler. namus yok adap yok ahlak yok üstüne yetmez namussuz ahlaksız ve edepsiz el üstünde baş tacı geziyor. orospunun prim yaptığı düzen şerefsizlerin göz önünde olduğu ahlaksız ve kansız insanların örnek görüldüğü düzen bu düzen. rahmetli sabancı bile benim bu edindiğim mal varlığı bir insan ömrü boyunca helal şekilde kazanılmaz diyerek kendini bile eleştirerek ne anlatmaya çalıştı acaba?

işte bütün bir nesil popülizmin kurbanı olmuş ve daha da olacaktır.allah sonumuzu hayır etsin.