bugün

world of tanks

son zamanlarda mmorpg oyunlardan sıkılanların mutlaka bakmaları gereken bir oyun. grafikleri gayet güzel. detaylar ince düşünülmüş. sovyet, alman, american tankları bulunmakta oyunda. yeni gelen patch ile çin ve fransa yapımı tanklar da beklenmekte. oyunun genel mantığı basit. ya karşı takımın bayraüını ele geçirmeniz gerekiyor ya da karşı takımın bütün tanklarını yok etmeniz gerekiyor. genel itibariyle taktik gerektiren zevkli bir oyun. oyunda clan meselesi oyuna ayrı bir heycan katıyor ayrıca. girdiğiniz clan ile dünya haritasında bölgelere saldırarak oraları işgal etmeye çalışıyorsunuz. tanklar ise hem ülkelerine göre hem de sınıflarına göre ayrı karakteristik özellikler taşımakta. oyunda ki sınıflar ise genel olarak şu şekilde:
1-)light tank: zırhları ve topları zayıftır. fakat çok süratli gidebilirler ve karşı takımın tanklarını saptamakta kullanılır genel olarak.
2-)medium tank: zırhları light tanklardan daha sağlamdır. topları ise normal denebilecek kadar güçlüdür. hareket kabiliyeti light tank kadar olmasa da yüksektir. taktik savaşlar da ön planda bulunan tanklardır. sürekli hareket halindedir bu tanklar.
3-)heavy tank: oyunda canavar dediğimiz cinsden tanklardır bu tanklar. zırhları adeta delinmez. topları ise son derece güçlüdür. fakat manevra kabiliyetleri ve hızları oldukça düşüktür.
4-)spg: bu tanklar genelde hareket etmezler. görüş mesafeleri gayet yüksektir. havan topçusu olarakta geçer isimleri. oyun esnasında shift tuşuna basılarak haritanın yukardan görünüşü getirlir ekrana ve bu sayede hedef tank seçilerek bombardıman edilir. topları çok güçlüdür. hareket yetenekleri ve zırhları ise oldukça zayıftır. fakat kullanmayı bilen bir oyuncu yanına kimseyi yaklaştırmayabilir. taktik oyunlarda ön plana çıkan bir sınıftır. fakat mermi yükleme süresi epey uzundur. 1 top 1 dakikadan fazla süre de yüklenebilir bazen.
5-)tank destroyer: bu tankların genel olarak turret parçası yoktur. topları ve hareket kabiliyetleri yüksektir. kullanması bir hayli zordur fakat zevklidir. td ler karşı takım için adeta kabustur. nerden geldiklerini anlamadan oyun dışında kalabilirsiniz. en büyük özellikleri ise zor saptanabilmeleridir. çalıların arasına girin. geleni avlayın.
oyun en başlarda çok kolay gibi görünsede ileri seviyelerde işiniz iyice zorlaşacaktır. bu arada bu oyunun dışında world of battleships ve world of warplanes de piyasaya sürüleceği söylendi. oynamak isterseniz zevkli bir oyundur. bu arada tavsiyem alman tanklarıdır.