3 ekim 2008 şemdinli aktütün pkk saldırısı videosu

öncelikle görüntüler için başlık açan yazar olarak söylemek istediğim bir kaç konu var. kalkıp terör örgütünün sempatizanı değilim. bugün bir akrabamı şehit olarak toprağa vermiş bir kişiyim (bkz: ahmet yumak). bu yanlış anlaşılmanın önüne geçmek isterim ki başlığı ekşi sözlükte görüp öyle açmışımdır, bir provokasyon amacı taşımamaktadır.

bir çok şey yazılmış. özel msj yoluyla da fikir alışverişi yaptığım sözlük yazarları oldu. havanın uçuşa uygun olmaması, daha öncesinde mevzilerin ele geçirilmesi, doçkalar nedeniyle helikopter kaldırılamaması vs. vs.

Güzel kardeşim bunları sen hiç bir şehit anasına anlatamazsın. bak şimdi bu ülke toprakları altında birileri senin askerine 3-4 saat mermi sıkıp da sen hiç bir müdahalede bulunamıyorsan o işleri geçeceksin. zaten o karakolun içinde sağ asker kalmış mıdır bilmiyorum. zira önce mevzilere ateş açıldıysa bir çok asker karakolu terkedip etrafına mevzilenmiştir sanırım. ve o kadar sürede de kim bilir ne kadar askerimiz şehit düşmüştür. hadi hava desteği, helikopter ile özel birlik desteğini geçtim. hiç mi obüs mobüs, roketi yok bu ülkenin arkadaşım? evet ben daha askerliğimi bile yapmadım. ama bak her şeyi geçiyorum, hiç askeri terim kullanmadan soruyorum. bu ülkede her hangi bir vatan toprağına hava aydınlıktan, karanlığa geçene kadar nasıl yardım gitmez? bunun bir açıklaması var mı? keşke komple topa tutsaydınız orayı. keşke ölen askerimiz kendi ateşimizle ölseydi hiç değilse bir kaç orospu evladını yanında götürdüğünü bilerek.

ya o karakol? tamam zamanında kaçakçılığa karşı kurulmuş, tamam etrafında mevzileri varmış. bir mimar olarak şunu söyliyeyim. vefat eden askerlerimizin tazminat, cenaze masrafları vs. kadar bir harcama ile orası adam gibi bir yapı olabilirdi. bilmem kaç cm beton bunkerler olabilirdi ve ne rpg ne de doçka mermisi bunlara işleyebilirdi. bakın tekrarlıyorum öyle aşırı bir maliyet de çıkmazdı ortaya. kalkıp daha önce de saldırıya uğramış karakolun bu halde bırakılmasını kimse açıklayamaz bana.

şimdi terör örgütü için propaganda ya da cemaatçi olarak yaftalanabilirim. hiç de gocunmam. ama şunu demek istiyorum. biz orduyu seven, ona güvenen halk ve ordu içinde bozuklukları bilen subaylar, kalkıp bu ordunun düzelmesi için adım atmazsak, ordu kendi kendini düzeltmezse kalkıp tayyip de düzeltmeye kalkar, vecdi gönül de. kısacası son günlerin popüler deyimi gibi biz şimdi kangren parmağımızı kesmezsek ileride istemediğimiz adamlar kolumuzu kesmeye kalkabilirler.