3 ekim 2008 şemdinli aktütün pkk saldırısı videosu

http://www.youtube.com/watch?v=wJ7qamYgg5k&feature=fvwrel

üstteki vidyoyu yükleyen kişiden alıntıdır:

--spoiler--
3 Ekim 2008 tarihinde Hakkarinin Şemzinan ilçesine bağlı Aktütün (Bezelê) Karakolundan operasyona çıkan Türk ordusuna yönelik gerilla güçlerimiz tarafından bir eylem gerçekleştirilmiştir. Aynı anda Aktütün (Bezelê) Karakoluna ait 3 tepeye de gerilla güçlerimiz bir saldırı eylemi gerçekleştirmiştir.

Öğleden sonra saat 13.00 sıralarında başlayan bu eylemde her üç tepede de çatışmalar akşam saat 17.00a kadar şiddetli bir biçimde ve iç içe sürmüştür. Aynı esnada Bezelê Karakolu da ağır silahlarla vurulmuştur. Yoğun ve şiddetli çatışmalardan sonra düşmana ait bu her üç tepe de gerilla güçlerimiz tarafından tümden imha edilerek ele geçirilmiştir.

Birinci tepede 25, ikinci tepede, içinde bir üst teğmenin de bulunduğu 27, üçüncü tepede ise 10 düşman cenazesi üzerine gidilmiştir. 4 Ekim günü öğlen saatlerine kadar da süren yoğun çatışmalar sonucu Aktütün (Bezelê) Karakolu önemli oranda tahrip edilirken, bu her üç tepede toplam olarak içinde çok sayıda rütbelilerin de bulunduğu 62 asker öldürülmüştür. Ayrıca yaşanan bu çatışmalarda Türk ordusuna ait 30u aşkın yaralı vardır. Yine, karakol içerisinde ve dışarısında yaşanan yoğun çatışmalarda sayısı tespit edilemeyen çok sayıda asker de öldürülmüştür. Çatışma esnasında inisiyatifi tümden kaybeden Türk ordusuna ait savaş uçakları, birçok yeri bombardımana tabi tutarken, karakolun kendi tepelerini de hedef almıştır.

Ayrıca olay yerine gelen kobra tipi helikopterlerden bir tanesi gerilla güçlerimiz tarafından darbelenmiştir. Darbe alan kobra helikopter, çatışma alanından uzaklaşmak zorunda kalmıştır.

Bu çatışmalarda toplam 9 arkadaşımız kahramanca savaşarak şahadete ulaşmıştır. Bu arkadaşlarımızın kimlik bilgilerini daha sonra kamuoyuna açıklayacağız.

Bu çatışmalarda Türk ordusuna ait 15 adet HK 33 marka silah, çok sayıda gece ve gündüz dürbünü, cihaz ve çok sayıda askeri malzeme de ele geçirilmiştir. imha edilen bu tepelerdeki düşmana ait birçok ağır ve hafif silah da gerilla güçlerimiz tarafından imha edilmiştir.

Bu eylem ve çatışma görüntüleri de gerilla güçlerimizce kameraya alınmıştır.

Çatışmalardan sonra 4 ve 5 Ekim günlerinde Türk ordusu, savaş uçakları ve havanlarla Basya vadisi çevresini bombalamıştır.
--spoiler--