bugün

atatürk vs turgut özal

gene istiklal mahkemeleri deyip hakkında hiç bir şey bilmedikleri bir oluşum üzerinden ata'ya salya sıvamaya yeltenmiş bazı mantafonlar.

istiklal mahkemeleri; kurtuluş savaşı sırasında cepheden kaçıp eşkiyalık yapanları, asker ailelerinin malına, canına, ırzına tasallut eden yerel suçluları, düşmanla işbirliği yapan hainleri yargılayan bir olağanüstü hal mahkemesiydi.

burada istiklal mahkemesi diye ağlaşanların dedeleri herhalde yukarıda sayılan suçlardan ceza aldı ki sakız gibi çiğneyip duruyorlar. ben olsam kabahati mahkemede değil fili işleyen adamın soysuzluğunda arardım.

ayrıca bu mahkemeler denildiği gibi on binler, yüz binler, milyonlar falan asıp kesmemiştir. 2.000 den az idam hükmü verilmiş bir kısmı da uygulanmamıştır. ağızlarında abilerinki, kulaklarında bir takım kanı bozuk soysuzun masalları ile büyümüş eğitimsiz, görgüsüz dağlılar işte. yemek yemeyi bilmeyen, insan içinde konuşamayacak adamların tarih bilimini de soktukları hal çok parlak olmayacaktı haliyle.

aşağıda linkte verilen yazıyı okuyun söylenenlerin yalan olduğunu anlayacaksınız. çok uzun değil üşenmeyin. bu herifler zırvaladıklarında götünüzle güleceksiniz bundan sonra.

http://tarih-pekmez.blogs...ahkemeleri-gercekler.html
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar