bugün

türkmenistan da f gülen okullarının kapatılışı

rusya'nın şüpheleri nedeniyle etkin olduğu türkmenistan'da oluşturduğu siyasi baskı sonucu gerçekleşmiş olabilecek eylemdir. bildiğiniz üzere rusya'nın en büyük rakibi amerika'dır. fethullah gülen de amerika'dadır. cemaatinin amerika ile bürokratik düzeyde ilişkileri vardır. zira dünya üzerinde sayısı 1000'e yaklaştığı belirtilen okulların sahibi bir cemaatin orta asya ve "elmas kıtası" afrika'daki okullarını sağlıklı bir şekilde idame edebilmesi ve hizmetlerin sürebilmesi için dünyaya hakim olan amerika birleşik devletleri ile girişilen bürokratik düzeydeki ilişkiler hayati önemdedir.

böylece fethullah gülen'in amerika'dan ayrılmama ve cemaat merkezinin amerika olmasının nedenini de belirtmiş olduk. yoksa birilerinin söylediği gibi, fethullah gülen amerikan ajanı, cia ajanı filan değildir. buna kardeşim bile inanmaz zaten amerika hesabına çalışan uluslararası bir ajanın ne işi var amerika'da? (: bu da ayrı bir komedi, biz çok gülüyoruz.

sefiller bir gerçeği daha duyduklarına yine çok üzülecekler ama onlara şunu söylemekte fayda var; herkes salak, siz süper akıllı aynştaynlar değilsiniz. artık hayallerde yaşamaktan vazgeçin ve gerçeğe dönün hacılar (: matrix gibi bu nasıl bir final cümlesi oldu lan.

neyse, üzmeyin kendinizi çok.

edit: turkmenistan'da boyle bir durum da olmamis bu arada. bazi fesat arkadaslar ozbekistan'la karistirmis olabilir.