bugün

koç üniversitesi

1993 yılında kurulmuş ilk özel üniversitelerimizden biridir. ingilizce ve Türkçe eğitim vermektedir. Toplam 6 fakülte ve 1 yüksekokulu bünyesinde bulundurur. Rektörünün Prof. Dr. Umran inan olduğu üniversite, 400 kişilik akademik personeliyle 4.400 öğrenciye hizmet verir.

Sarıyer Rumeli Kavağı'nda bulunan kampüste çok amaçlı bir kapalı spor salonu, iki açık tenis kortu, bir yapay çim futbol sahası, bir açık basketbol sahası, açık ve kapalı yüzme havuzu, Suna Kıraç kütüphanesi, aerobik ve fitness salonu, iki oditoryum ve sağlık merkeziyle öğrenci yurtları gibi alanlar bulunmaktadır.

Üniversitede kültür, sanat, toplum ve spor faaliyetleri gerçekleştiren 40'dan fazla öğrenci kulübü bulunmaktadır. Üniversiteler arası münazara turnuvası, şarkı yarışması, bahar şenliği gibi etkinlikler yapılmaktadır.

Öğrenci ve öğretim elemanı değişimini içeren değişim programları kapsamında 145'ten fazla üniversite ile anlaşması bulunan Koç Üniversitesi, öğrencilerine çok geniş bir okul yelpazesi ile yurtdışında eğitim fırsatı sunar. Bugüne kadar 555 öğrencisi değişim programlarından faydalanmıştır.

Öğrencilerinin % 60'ı burs imkanlarından faydalanmaktadır. Üniversite sınav şartlarına göre Koç Üniversitesi'ne burslu olarak yerleştirilen öğrenciler için tam burs, yarı burs ve kısmi burs seçenekleri sunuluyor. Wireless, merkezi ısıtma ve sıcak su imkanlarının bulunduğu Ana Kampüs ve Batı Kampüs içindeki yurt binaları toplam 2.200 kişilik yurt kapasitesine sahiptir.

Üniversite bünyesinde faaliyet gösteren ve Kariyer Merkezi'nde çalışan ve iş dünyasını yakından tanıyan profesyoneller, öğrencilere bir yandan danışmanlık hizmeti verirken diğer yandan ulusal ve uluslararası firmalar ile öğrenciler arasında köprü görevi görürler. Koç Üniversitesi öğrencilerinin bir kısmı mezun olmadan önce teklifler alıyor ve ortalama altı ay içerisinde çalışma hayatına giriyor.

Üniversite'nin öğretim üyelerinin % 95'i yurt dışında önde gelen üniversitelerde lisans üstü eğitim aldı. Bir araştırma üniversitesi olarak Türkiye'den ve dünyadan pek çok saygın ve tanınmış bilim insanlarını akademik kadrosunda bulunduruyor. Türk üniversiteleri arasında öğretim üyesi başına düşen makale sayısında son beş yıldır sürekli ilk üç üniversite içinde yer alıyor.

Koç Üniversitesi'nde öğrencilerin % 60'ı karşılıksız burs imkanlarından faydalanıyor. Yine Koç Üniversitesi'nde her üç öğrenciden 2'si burslu okuyor. Burslar, öğretim süresince, öğrencinin başarısızlığına bağlı olmaksızın devam ediyor. Öğrenciler çift anadal, yan dal ve yatay geçiş yaptıkları takdirde burslarını kaybetmemekte; çift anadal sebebiyle öğrencinin okulu uzar ise o yılını da burslu okuma hakkına sahip oluyor.

Parası fahiş ama para varsa da gidilir yahu. Benim bile gidesim geldi şunca zaman sonra. Aldığı parayı geri kazandırıyor ama başlangıçta o parayı bulmak mesele...