bugün

evlenene kadar bakire kalmayı başarabilen kız

başarı mıdır, yoksa toplum tabularının madurumudur bilemiyorum. Bu kız, bakireliğin önemli olmadığı bir yerde büyüseydi, kendini "koruma" çabasına hiç girmeyecek 14ünde cinselliği yaşayacaktı. Tabii biz ülke olarak o kadar çağdaş ileri görüşlü olduk ki, bunlara artık normal bakıyoruz, bakmaya çalışıyoruz sonra da sık sık kendimizle çelişiyoruz.

Erkekler arasında anket yapılsa, evleneceği kızın çoğu deyimi yerindeyse "el değmemiş" olmasını ister. Fakat -günümüzde- sevgilileri ile cinsel hayatı yaşama istekleri de hadsafhada. Simdi bu bakire olan kızın sevgilisi bunu %90 aldatacaktır. Toplum tabularıyla, aile dogmalarıyla büyümüş bu kız sevdiği çocukla birlikte olsa, yarın bir gün blr başkasıyla evlense, o adam içinden ilk olamamanın mutsuzluğunu yaşamayacak mı? En azından aklından geçirmeyecek mi ?
Simdi bu kızımız canı ne istiyorsa onu yapsın. Olay o hazzı yaşamaktan ibaret değil. Yarın bir gün kocası tarafından yargılanma korkusunda.

ataerkil toplum zırvalıklarının günümüze taşıdığı bu yargılar yüzünden şu an bunun tartışmasını yapıyoruz. Neden? Çünkü artık eşitlik var. Kadın da istediğini yapabilir. Ama maalesef kesim kesim öyle olmuyor. Oysa önceden padişahlar harem kurup istediğiyle yatıp kalkarken kadın dediğin tek eşli olacak mentalitesi yok muydu? Vardı. Eh, erkek harem kuruyorsa, kadın da kursun. O da istediğiyle yatıp kalksın.
Diyeceğim şudur ki, olay aslında bakirelik de değil, olay ahlakta. Onunlu bununla yatıp evleneceği gece uyanıklık yapıp bakireymiş gibi davrananlar var. Buradaki bakirelik nerede, bozulmuşluk nerede, asıl onu tartışmak gerek.

Yazar notu: görüldüğü üzere, bakış açısı, büyüme şekli ve değişim nedeniyle paradoksal önermelerle açıklama yapmışım. Aşşağı tükürsen sakal, yukarı tükürsen bıyık. O yüzden kadın-erkek demeden, istediğin gibi yaşayacaksın hayatı.