bugün

tipik ekşi sözlük yazarı

ingilizce bildiğini 10 entrynin 9 tanesinde belli eder.

örnek;

--spoiler--
"microsoft wanted to keep the barriers to entry very high. the idea was to keep raising the bar, putting in more layers of software and apis, which developers would then have to support. microsoft wanted to make it so gnarly that anybody who couldn't devote a team of one hundred programmers to every windows application would be out of the game."
--spoiler--

kibirli olduklarını düşünüyorum pek çoğunun.
bir filmi izler, çok beğenir. ama o film herkes tarafından izlenip beğenildiyse,
ekşi beyin mekanizması hemen o filme saldırıya geçer. çünkü farklı olma içgüdüsüdür ekşi yazarı olmak.
öyle olmadan sözlükte tutunamaz.
örneğin; inception. şimdi bu film "kötü" değildir.
beğenirsin veya beğenmezsin. ama bu film tarzına göre gerçekten iyi bir filmdir.
son teknolojinin kullanılmış ve öküz gibi para harcanmıştır.
hadi "idare eder" deyin bari ya. "çok kötü, berbat" demeleri gerçekten ağırıma gidiyor.

bu film ilk çıktığında girilmiş entrylerden biri:

--spoiler--
oldukca guzel ve izlemesine doyum olmayan bir film. filmin uzerine kurgulandigi fikir muhtesem; kurgusu ise biraz kafa karistirici olabilir fakat tek kelimeyle inanilmaz. nolan yine mantiksal olarak bir iki cok ufak ayrinti disinda hemen hemen hicbir seyi acikta birakmamayi becermis. sadece sunu soyleyecegim, senaryo biraz daha derinlestirilmis olsa daha iyi olabilirdi fakat o zaman da filmi kac kisi gercekten takip edebilir ve anlayabilirdi bilmiyorum. bu haliyle dahi cogu insana karisik gelecegine eminim. butun planlar, butun mekanlar cok cok iyi tasarlanmis ve planlanmis. dis plan cekimlerini izlemek bile ayri bir zevk veriyor. son olarak cok ust duzey kalitede bir filmden ne beklenirse hepsini karsilayan bir bas yapit olmus. gozu kayanlardan kufur yememek icin spoiler vermeyecegim ama gidin sinemada izleyin bu filmi.
--spoiler--

bu da film hakkında son girilen entrylerden biri:

--spoiler--
bunu acayip begendim, izledigim en super film diyen adamdan bir daha sinema konusunda gram tavsiye almam. o kadar da netim. existenz denen film nasil ki balon bir filmdir, bu da ondan farkli degildir. zaten baslik icerisinde de ikisinin benzerliklerini farkeden bir suru insan var. ama sorun sadece benzemeleri degil, sorun ikisinin de yetersiz birer film olmakta benzemesi.
yoksa konuyu aynen alip mukemmel bir film de cikabilir. sorun o degil ki. ama bu filme bakiyorum ne oyunculuklarda matah bir durum var, ne de guzel numaralar hileler var. bu durum boyleyken dunyanin en fantastik filmi ayagi cekilmesi bence buyuk haksizlik.
anlasilmamismis. peeeh. sanirsin eraserhead'den bahsediyo amcam. kendi halinde bir filmdir. begenen begenir ayri konu ama opup basina koyandan kacarim ben haci.
--spoiler--

entel piç! adama sormazlar mı; "en fantastik film bazında, inception ilk üçe bile giremez mi?" diye.
sıkıcı, saçma, kimsenin bilmediği filmleri izlemekten film izlemeyi unutmuşsunuz siz.
kusura bakmayın.