bugün

doktorların genellikle götü kalkık tipler olması

* sevgili devlet hastanemizde sürekli tedavi gören ben, tedavi ünitesindeki sekreterden, başka bir doktora gittiğim için sevkimin kapandığını öğrendim. randevu saatimiz geçince de kesinlikle tedaviye almazlar. o yüzden numaramı alıp direkt olarak doktorun yanına girdim. kendisini de az çok bilirim, hastaları bırakıp namaza giden bir doktordur. bundan dolayı sekreter kız, hasta var dışarı çık dedi bana. ben de başladım acilen sevk yaptırmam gerekiyor yoksa tedaviye almayacaklar, vıdı vıdı bıdı bıdı... doktor hastayla konuştu sonra bana döndü:
"kaç yaşındasın?"
cvp verdim.
"peki kızım ben burda hastayla konuşurken içeri girip konuşmaya başlıyosun oluyo mu?"
"konuşmadım ki sadece derdimi anlattım."
"bak kızım burda hastam var ben onla ilgilenirken pat diye giriyosun, konuşuyosun; bu hastanın hakkını nasıl ödeyeceksin?"
"peki ben geç kalırsam da tedaviye giremezsem benim hakkımı kim ödeyecek doktor bey? mecbur olduğu için pat diye içeri giren ben mi, yoksa mecburiyetten pat diye içeri giren hastaya akıl vermeye çalışan siz mi?"
"kızım sen beni anladın mı?"
"hayır anlamadım."
"anlamadıysan ne diyim ben sana!"
"ben buraya keyfimden girmedim. 5 dk geç kalsam beni tedaviye almazlar. durumu idare etmek diye bir ifade var, bilmem hiç duydunuz mu? ayrıca hayat sizin okuduğunuz din kitaplarından ibaret değildir!"

hala aklıma geldikçe sinirlenirim. keşke bi de "hayat ezbere yaşanmaz" deseydim. bundan sonra kavga ederken daha iyi düşünmeye çalışıcam.