bugün

kadın yönetici

çalıştığı iş yerinde "yönetici" sıfatını taşıyan xx kromozomlu...

erkek meslektaşlarının aksine çözüm değil detay odaklıdırlar. ancak yüksek sorumluluk duygularının detaycı çalışma anlayışlarıyla birleşmesi bu türü, üstlerin için vazgeçilmez bir çalışan, astları için ise işten ayrılmak için yeterli bir neden haline getirir.

baskı altında soğuk kanlı kalmak konusunda çok yetersizlerdir bu nedenle kendi yöneticilerinden aldıkları sorgulayıcı bir telefon veya mail sonrasında panikler ve bu ruh hallerini altında çalışanlara da yansıtırlar.

iş hayatındaki en büyük rakipleri sanılanın aksine kendisiyle aynı seviyedeki erkekler yöneticiler değil, diğer bayan yöneticilerdir. zira bir kadın ve bir erkek yönetici arasındaki iletişim her daim mesafeliyken, iki kadın yönetici arasındaki çatışma çoğu zaman sınırsızdır ve kısa sürede bir ego savaşıa dönüşür.

yüksek duygusal zekaları kadınları insan kaynakları ve müşteri hizmetleri gibi departmanlarda ideal bir yönetici yaparken yönetsel süreçlerdeki başarızlıkları onları mali işler, operasyon ve süreç geliştirme gibi departmanlarda kötü bir yönetici yapar.

ha tabi kadınların, kadın olmanın verdiği avantaj sayesinde satış departmanlarının vazgeçilmezi olmaları da iş hayatının acı gerçeklerindendir.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar