bugün

doktorların genellikle götü kalkık tipler olması

okumuşların sevmediği özellikle kamuda yönetici veya hukukçulardan çıkan laftır. halkın doktorları el üstünde tutmasını sevmezler. ne var bu doktorda derler. doktor ise kendince mevki sahibi olduğunu zanneden züppenin elini sürmeyeceği, yüzüne bakmayacağı, terini koklamayacağı insanlarla haşır neşirdir. onun için avukat da, kaymakam da, köylüde sadece insandır. hastaların hepsinde bir tane can vardır.

okumuş, kendini kültür abidesi zanneden gerizekalılar gelir. doktor "yorgunum" diye ondan izin alacak sanki. doktor ilgilenmedi diye kapıda onu bekleyen zavallıları da bekletmiş beni de bekletiyor diye bozulur. hastayım diye gelen havalı piçin kapıda bekleyen köylü kadar kafası çalışmıyordur. götü kalkmıştır hesap etmeyi bilmez. köylünün bildiği sırrı bu götü kalkıklara da açıklamak lazım.

"doktorlar hasta istediği zaman değil, kendileri istediğinde muayene eder". doktor içerde hemşiresiyle, kız veya erkek arkadaşıyla sohbet eder, çay içer, uzanıp uyuyabilir, dışarı çıkıp gezebilir. kimse de "doktor bey hasta varken geziyorsun, yatıyorsun, çapkınlık yapıyorsun" diye hesap soramaz. istediğiniz yere şikayet edin bu değişmez. doktorun kendi istediği zaman muayene etmek gibi kanuni bir hakkı vardır.

nedenine gelince doktorlar robot değildir. kafası yorgunken aldığı kararların hastaya zarar verme ihtimali vardır. bir doktorun en önemli görevi hastaya zarar vermemek olduğundan yanlış kararlar alma ihtimali olduğu zamanlarda muayene yapmaz. kafası 4 saat sonra dinç olacağını düşünüp o zaman gelmeni söyler gidersin elindeki sonuçları verirsin bir dakikada sorunları görüp gereken reçeteyi yazar.