atatürk ırak ta doğsaydı ne olurdu sorunsalı

ciddi ciddi kafa yorduğumuzu düşünelim bi an.

cevabıda atatürk'e soralım. atatürk selanik'te doğdu ve neredeyse gençliğinden sonra bir daha hiç göremedi.

"muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanka mevcuttur" burda bir ırkçılıktan çok bir karakter tespiti vardır. olaylar ve kişiler içinde bulunduğu şartlarla değerlendirilirler. hiçbir olgu çevresinden ve onu oluşturan şartlardan tecrit edilerek kavranamaz. biz türkler asırlardır bulunduğumuz her toprakta başı dik olmayı, kendi kaderini kendi çizmeyi öncelemiş bir milletiz.atatürk'ten önce de bu böyleydi.

atatürk'ü bu ulusa sevdiren ise türk milletinin karakterinin vücut bulmuş hali olmasındandır. en zayıf ifadeyle söyleyecek olursak bu milletin kendisine liderlik bayrağını verecek dirayette olmasındandır sevmemiz ve o bayrağı düşürmemesindendir.

şimdi çakma önermeyi bu minvalde değerlendirecek olursak. atatürk bir türk çocuğu olarak doğdu. binlercesi gibi. kuzey ırak'ta da binlercesi doğuyor. ancak bi farkla, farklı alışkanlıklarla ve karakterle doğuyorlar. atatürk yurdu dolaştığında kendisine destek vermemek şöyle dursun olmayanı oldurcak bir milletin evladı olduğunu görmüş bir liderdir. adı mustafa kemal olmuştur, mehmet cemal olmuştur önemli değil neticede biri o bayrağı taşıyacaktır.

kuzey ırakta binlercesi doğuyor. özgür bir milletin içine değil kalleş bir satılmışlığın içine doğuyor. o çocuklardan atatürk olmasını beklemek, orada doğmuş atatürklerin tekamülünü tamamlamasını, olgunlaşmasını beklemek çok şey beklemektir.

işte bu yüzden biz "ne mutlu türküm diyene" deriz.