bugün

doktorların genellikle götü kalkık tipler olması

(bkz: bu dahil bütün genellemeler yanlıştır)

arkadaşım sen 10 sene oku, uzmanlığını al, sonra çıksın birisi seni göt kalkıklığıyla, adam olmamakla suçlasın. 6 senede okuduğun not kalınlığı yerden 3m'ye ulaşsın bunun üzerine, tus gibi bir sınavı kazan, minimum 4 sene asistanlık yap ardından medya, hükümet, halk kısacası sana muhtaç olan herkes seni paragöz olmakla, artist olmakla suçlasın. tamam yok demiyorum her mesleğin çürükleri olacaktır ama genelleme yapmak niye? bilgisizliği, cahilliği bu boyuttaki bir öfkeyle boşaltmak niye?

geçen gün amcanın biri dolduruşa gelmiş doktoru dolandırıcılıkla suçluyor, hakaretin, saygısızlığın sınırı yok. neymiş efendim stent için para istemiş doktor. ulan devletin ödediği stenti sana takacak olsa 2-3 yıl sonra çekeceğin problemleri hayal edebiliyor musun? ya da sen küfür etme diye, o kadar emeği sonucu aldığı 3 kuruşluk maaşı çıkarıp senin "stent"in için mi harcasın? ya da neymiş efendim o kadar bekletmiş 2 dakikada tanı koymuş, göndermiş. ulan senin o söylediğin 2 dakika için karşındaki adam minimum 10 senelik bir eğitim almakta, farkında mısın? ama yok bizim milletimiz işinin ehli olmayan adamı sever, takacaksın adi stenti, anlamadan bakacaksın raporuna amcacım bak "4 beyazdan uzak dur, şeker, tuz, un ve zekeriya beyaz ehuhuhuhu" diye gıcık bir espri yapacaksın, ondan sonra da "bak sana ilaç yazacam amca bu ilaçları al, sıkıntın kalmaz inşallah" diyeceksin senden iyi doktor olmaz. hem sıcakkanlısın, hem esprilisin, hem ilgilisin, hem de allah rızası için bu işi yaptığın izlemini vermektesin ve en önemlisi hastanın inandığı ilaçla tedavi yolunu seçmişsin, daha ne olsun?

hastaya sert davranma durumuna gelince, bu bir mizaç meselesidir fakat hasta bu durumun oluşması için elinden geleni yapmaktadır. efendim oskültasyon ve perküsyon için sessizlik şarttır. bundan dolayıdır ki içerde hasta varken doktor rahatsız edilmez. ve bir çok hastanede "2 dkka sonuç gösterip çıkcam" kavgası yaşandığı için sonuç göstermek için özel vakitler belirlenmiştir (bu kavgalar da hastaların ve hasta yakınlarının kendi arasında yaptıkları kavgalardır). şimdi sen kuralların hiç birine uyma, içerde hasta varken kapıyı yumrukla, sonuç için kavga et, en ufak durumda anlayış gösterme ardından da git "bu doktorların da götü çok kalkık yhaa" diye orda burda konuş, sözlükte başlık aç.

(bkz: ulan neyse ben bir şey demiyorum)