bugün

ilkokula dair iç burkan detaylar

bizim bir arkadaş vardı ömer, kekemeydi bu çocuk. yalan yok çok severdim elemanı. saf mı saf, komik mi komik, gülüşüyle milleti güldüren tiplerdendi. canını teslim et git yani o gülen çocuğa, öyle güven verirdi adama. durumları da pek iyi değildi. neyse bir gün hoca kaldırdı ömeri istiklal marşını oku dedi. ömer kekeliyor okuyamıyor, hoca sakin olmasını söylüyor, ömer yine okuyamıyor ve hoca anlıyor ki ömer bu işi bilmiyor aga. biz bir ara ömeri tahtadan hocaya doğru sekerken gördük ondan sonrada hoca bize ödev verdi zaten daha da görmek istemedik. istiklal marşının 10 kıtası ezberlenecek. daha ilk okul 3. sınıf filanız herhalde. ben daha okul numaramı ezberleyememişim neredeyse, adresi zaten bilmiyorum, hoca istiklal marşını ezberleyip gelin diyor. bizim hoca manyaktı bu tür konularda zaten. çocuk yapamaz , ağır gelir filan yok! kafasına esti mi olacak, kralını tanımaz yoksa. haaa yalan yok çok ta severdi öğrencisini ama istediğini yapamazsan bu sevgisini farklı şekillerde harmanlayıp sunardı.

yine neyse diyelim efendim. hoca ödevi verdi, biz de aldık, kabul ettik tabi ayıp olmasın diye. yoksa zerre korku yoktu bizde arada bir kaç damla gözyaşı bazen de ıslak donlar... ödev verilmiş ama ertesi güne yamulmuyorsam. biz evde harıl harıl ezberlemeye çalışıyoruz tabi.

korkma sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak,....

çatma kurban olayım, çehreni ey nazlı hilal,...

istiklal!

buraya kadar her şey güzel de buradan sonra işler karışıyor tabi. hebele hübele biz yarım yamalak yırtınıyoruz ama nanay! velhasıl-ı kelam ertesi gün sınıfta hoca soruyor. sınıfta kimseden çıt yok, herkes kafayı gömmüş sıranın altına,sıra dayağını bekliyoruz ama birden bir ses, evet sanki bir melaike gönderdi yaradan gökyüzünden. biraz kekeliyor ama olsun. 'ben ezberledim öğretmenim' diyor. oha lan melek değil, bu bizim ömer. bak okuyamazsan döverim tehditi de yıldırmıyor ömeri çıkıyor tahtaya. o çocuk kekeleye kekeleye 10 kıtayı da okuyor hacı hem de eksiksiz, yanlışsız, tastamam anlayacağın. hoca ' aferim lan ömer. demek ki isteyince oluyormuş' diyor. ömer yine gülüyor tabi ve ekliyor ' dün evde elektrikler kesikti öğretmenim mum ışığında ezberledim' bizde bir 'ohaaaaa' durumu oluyor hocanın gözleri dolmuş. kalkıyor ömeri öpüyor, arkasından yapıştırıyor ömere! 5'i yapıştırıyor lan o kadar da değil.(swh)

işte budur benim ilkokuluma dair iç burkan detayım. o çocuğun bizden önce ezberlemesi, bizim onun kadar azmimizin olmaması, tokat yemesi, hocanın gözlerinin dolması, ya da benim 5 alamamış olmam. tam emin değilim.