bugün

turk un dostu kurttur

Türkün türkten başka dostu yok sözünü üstüne oturduğu azasından anlamışlığı gösteren bir cümledir. Türkiye cumhuriyeti üzerinde yaşayan türk kimliği pasaportu taşıyan herkes Türk toplumuna aittir ve dili dini ırkı rengi ayırt edilmeden TÜRKiYE CUMHURiYETi kanunlarına göre eşittir. Yani daha açık bir ifadeyle kategorize etmek yerine Almanyada yaşayan birine oranın kimliğini taşıdığı için afrikalıda olsa alman deniyorsa Türkiyede yaşayanada Türk denmektedir.

Yaşar kemalin laf ebeliği yaptığı bi konuşmadır. Kimse kürtler topyekün düşmanımızdır dememektedir. Bir çok insanın kürt dostalrı vardır ve olacaktır her kasadan çürük elma çıkabilir onlarda ayıklanır ve ayıklanmaktadır. Anlaşılmayan neden çürük elmaya raabet olduğudur bri kasa elmayı bok etmek isteme çabasından kaynaklandığı korkusu peyah olmaz mı bu millette ve yine bu millet o çürük elmalarla bu aydın denilen ancak karanlığın ta kendisi olan akıl yoksunlarını aynı çuvala koyup tarihi çöplüğüne yolamasınıda bilir.

Yine yaşar kemalin sözünden ve türkün türkten başka dostu yoktur sözüne getirdiği yorumdan yola çıkarak şu sonuca varılabilir; Türkün dostu kürt ise Türkyedeki tek dostumuz kürtler mi yani türkiyede yaşamakta olan ermeniler rumlar araplar çerkezler ve diğer tüm ırklar bize dost değilmidir? Yaşar kemalin mantığıyla yola çıkarsak bu sonucun çıkacağı cümledir aynı zamanda.

(bkz: aydın mı)

(bkz: ben daha bi yeri aydınlattığını göremedim)

(bkz: mum bile daha çok ışık veriyor)

(bkz: Yarar kemal)

(bkz: bunaklık zor tabi)