bugün

herkes bilsin istedim

nedir?bir ben yaptımolduculuk bi' adamsendecilik, bi' vurdumduymazlık. öyle ilk tanışmada herşeyini anlatıverenler vardır. bi de dinleyenler. anlatır da anlatır eleman. dinlersiniz sabırla. okul yeni başlar mesela, sosyalleşelim, ortamlara akalımbakışlı tipler ilkokuldan başlayıp, öss ye kadar olan mutualist yaşam süreçlerini besin piramidinin en alt zincirinden başlayarak anlatmaya başlarlar. kim kimi yerse artık...
özellikle otobüs yolculuklarında tüm hayatlarını film şeridi gibi gözlerinizin önünden orijinal-alt yazılı bir şekilde geçirmek suretiyle yolculuğun içine eden kesim vardır ki, anlatsam roman olur, biyografik bir külliyata arşiv olur, ha bi de, kavuşamazsın; aşk olur. yani o kadar ki o kadar olur. bendenizin bu konuda kategorize etmek gerekirse oldukça kabarık bir teyze arşivi vardır ki, en canlı hatıralarıyla hafızamda yerlerini muhafaza etmektedirler. sevmek lazım aslında böylesi anlatım açlığı olan insanları, teyzeleri, amcaları,... kimi zaman iç burkarlar,piç edilen otobüs yolculuğunuza hüzünbaz bir nüans katarlar zira. herkes bilsin isterler, işte oğlunun x bankta müdür olduğunu, ama bayramda neden gelemediklerini, aslında gelmeyi çok istediklerini yani annesini çok sevdiklerini bi' de el sütünde tuttuklarını ama işte, iş seyahatinin(!) çok önemli olduğunu, ya da 40 yıllık kocasının hastalığı yüzünden 1 aydır hastanede yattıklarını ama artık iyi olduğunu, kemoterapi mi ne diye bişeyin ona iyi geldiğini, şimdi de doktor tavsiye etti diye, sırf ona gelsin diye hani hava değişikliği olsun diye uzak bi şehirdeki kızının yanına gittiklerini anlatır da anlatır. dinlersiniz, bütün kalan sağlam hücreleriniz yanar dinledikçe, bi'şey diyemezsiniz pek, arada sorar teyze, senin var mı tanıdığın bu illete tutulan diye. "evet dayım öldü", diyemezsiniz, "kemoterapi verdiler, sonra da uzak bi yere hava değişikliğine gönderdiler" diyemezsiniz.
vardır böyle hayatın yakanıza çengellediği kördüğümler, başkalarının hayatını yaşaya yaşaya unutursunuz kendinizi, hiç kimse bilmez yine de, döner durur içinize kanarsınız.