bugün

son 7 yılda kadın cinayetlerindeki artış

malumunuz kadına şiddet aile içindeki karı koca ilişkilerinden çıkıp polislerin uyguladığı bir karşı koyma, defetme, savunma yöntemine dönüşedursun, karakola eşinden şiddet gördüğü için giden kadına işlem yapmayan karakol amirine, barıştırma ve ara bulma görevinin verildiği, artık emniyette okutulan bir ders olduğu konusunda derin endişelerim var.

"endişe mi?, saçmalama, ne güzel eğitim veriliyormuş işte, eğitim şart değil mi?" diyenler olacaktır. eminim. tabi tabi, evet.

bu işin farklı bir boyutu elbette. ama benim dikkatimi çeken; son 7 yılda ülkemizdeki kadına şiddetin %1400 artması!!!
"kadın hakları savunucusu musun oğlum sen, git lan işine."
değilim, olmayı da hiç düşünmedim.
peki ya kız kardeşinizi evlendirdiğiniz, ablanızı evlendirdiğiniz adam, yarın öbür gün buna cürret eder ve kız kardeşiniz, ablanız aile içi bir hadiseye sebebiyet vermemek için buna katlanmaya kalkarsa?
"polise gitsem ne olacak? zaten amir bey " kocanın vurduğu yerde gül biter" deyip gönderir, şikayette bulunsam ne olur?" derse...

belki de sorun; "kadına hangi gözle bakan" zihniyette olabilir.milletin gözünde kadının yeri belli zaten.
ya devletin gözündeki yeri?

ne zaman ki erkekler ellerine pankartları alıp kadına şiddeti kınayacak, eylem yapacak, "karısına ağız burun girişen hemcinsimin taa ...." diyecek işte o zaman bir şeylerin değiştiği ümidi ve umuduna kapılabileceğimiz an o an olacak.