bugün

çalar saati durmadan erteleyen insan

sabahın köründe kalkamayan insandır. benim. bu insanın çalar saati erteleme süresi genellikle 5 dakikadır. çünkü kalkamayacağını bilir ve en kısa erteleme süresine ayarlar(ben 2 dakikaya ayarlamak istedim ama olmadı). neyse en sonunda çalar saatin seni uyandırır. bildiğin en kötü küfürleri içten bir şekilde dile getirirsin. durmadan ertelediğin için kalkmak istediğin saatten geç kalkarsın. ne olursa olsun çalar saatim sana teşekkürü borç bilirim.

edit: artık zamanında kalkmanın yolunu buldum ve bunu herkesle paylaşmak istedim. şimdi sırasıyla şu adımlar izlenmelidir. şiddetle tavsiye ederim:

1. çalar saatinizi kurmak istediğiniz saate kurun.
2. eğer çalar saatinizi telefondan kuruyorsanız en kötü alarm sesini, hatta gıcığınıza giden yada nefret ettiğiniz alarm sesini seçin.
3. alarmı yatağınızdan yaklaşık beş metre(abartabilirsiniz) uzağa koyun.

artık kalkacağınız saat gelmiştir. o karga sesli alarm çalmaya başlar. dayanamazsınız ve kapatmaya gidersiniz. alarmı kapatırsınız. böylece yatağınızdan kalkmış olursunuz. artık güne başlayabilirsiniz.

uyarı 1: ne olur ne olmaz, dünya hali diyerekten alarmın tekrarını açmayı unutmayın.
uyarı 2: alarmı kapattıktan sonra "beş dakika daha uyuyayım, ne olacak" demeyiniz. hemen gidip elinizi yüzünüzü yıkayın. artık saatinde kalkabilirsiniz.