bugün

avrupa komünizmi

komünizmden ne anladığınızı biraz olsun tahmin edebiliyorum aslında. size göre komunizm, eski sovyetlerde uygulanmış, devletin içine kapanarak başka ülkelerle hicbir ticari münasebete girişmemesi, sadece kendi kaynaklarıyla yetinmesi, kendi yağıyla kavrulması yani. milli gelire orantılı olarakta basit anlamda eşit gelir dağılımı sağlaması...

buraya kadar bir türk yobazını rahatsız edecek hiçbir şey yok ama komunizmi benimseyen ülkelerin daha doğrusu liderlerin aynı zamanda ateizmi benimsemesi ve komunist diktatörlüklerdede liderlerin çok etkin olduğu düşünülürse halktada yaygınlaşan ateizm ve buna bağlı olarak manevi değerlerin yok sayılması, gelişmemiş toplumlarda komünizmin yok edilmesi ve savaşılması gereken, toprağın altına gömülüp üzerine beton dökülmesi gereken birşey olduğu izlenimi uyandırmıştır.

şahsi düşüncelerimden sonra asıl konuya gelirsek avrupa nın genelinde temel olarak bir kaç küçük ülke dışında uygulanan temel yönetim sistemi sosyal demokratlıktır. bu sistemde asıl amaç adından anlaşılacağı gibi sosyalizm yani öncelikli olarak halk ın temel ihtiyaçlarının giderilmesidir. avrupa da hiçbir zaman halk ikinci plana atılmamış, ve gelir dağılımında tamamen eşitlik olmasa uçurum olmasınada izin verilmemiştir. yani temel anlamda günümüz avrupasında komunizmin temel görüşleri zaten uygulanmaktadır.
acımasız kapitalizm ise abd den yayılan bir görüş olup ne yazıkki türkiye dede esas alınmıştır.