bugün

pizza dururken lahmacun yiyen insan

pizza ve lahmacun ayrı kültürlere ait ayrı iki lezzettir diyen insandır. bir şeyi diğeri kıyaslayarak onu yok saymak yerine ikisini de olduğu gibi, yiyen insanı da yediği gibi kabullenmek gerekir. yediğinden ötürü kokuyorsa da bu onun problemidir.

aslında bu bir kültür ve tercih meselesidir. ben her ikisini de büyük keyifle tüketen bir insan olarak ikisini aynı kefeye asla koymam. lahmacun içine koyacağınız domates, salata, mezesi ve acısı ile hatta "yedikten sonra bıraktığı kokusu" ile güzeldir ve ayranla iyi gider, pizza ise içindeki malzemeye, hamur kalınlığına ve pişirilme derecesine göre kola ile güzeldir. burdan anlaşıldığı üzere ikisinin birbirine göre tek ortak yönü hamurun üzerine malzeme koyulup fırına atılmasıdır. bunun dışında pizzayı lahmacun gibi kaylayamazsınız ve pizza için vejeteryan menüleri söz konusuyken lahmacunun temel malzemesi kıyma olduğu için bu yönü yoktur. ama pizzaya göre lahmacun daha ekonomiktir.

lahmacun yedikten sonra ağızda bıraktığı kokuyu, diş fırçalayarak, kolonyalı mendil ve parfüm kullanarak da giderebilirsiniz. bunlar kültürün bir parçası olan yiyeceğe yedikten sonra kokuyor diye laf etmek için bahane değildir. tercihlere saygı duymak yeterlidir.