bugün

kuzey kıbrıs türk cumhuriyetinde neler oluyor

Ortadoğu'daki gelişmeleri dikkate izlemek ve bu arada kıbrıs'ta son günlerde yaşanılan süreci çok iyi yorumlamak gerekmektedir.

Kıbrıs'ta çok büyük bir oyunun senaryosu işlemeye başlamıştır. Bu oyun Akdeniz'deki gaz ve petrol yataklarının paylaşımında kıbrıs türk kesimini saf dışı bırakma olarak kurgulanmış ve yürürlüğe sokulmuştur. israil, Kıbrıs Rum Kesimi ve Yunanistan'ın yaptığı anlaşmaların yürürlüğe girebilmesi için kıbrıs türklerini ve tabiki türkiye'yi saf dışı bırakmak gereklidir. Ayrıca yapılan bu anlaşmaların arkasında almanya ve fransa'nın da ortaklığının olduğunu unutmamalıyız. Akdeniz'deki gaz ve petrol kaynakları ağırlıklada filistin ve lübnan karasularında bulunmakta. Kısacası yeni bir düzen kurulmadan bu rezervlerin kullanılması çok zor bir durum.

Türkiye ve Kıbrıs Türk'leri birbirine düşürülerek bu oyunun birinci perdesi ortaya konmuştur. Bakın iyi takip ettiğimizde türkiye aleyhtarı gösteri düzenleyenlerin neden kıbrıs rum kesimine gittiklerini, rumlarla neden ortak hareket ettiklerini çok iyi sorgulamak gerekmektedir.

Ama maalesef gördüğüm kadarı ile toplumun büyük bir kesimi elele verdi ve tam da kurgulandığı gibi bu oyunun bir parçası olundu. Siyasilerimizin bu durumu çok iyi yorumlaması ve buna uygun siyaset ortaya koymalarını beklerken, iki toplumu birbirine düşürecek demeçler ve yorumlar devam ediyor. Bu durum sürdürülürse ileride telafisi mümkün olmayan bir sürece girebiliriz. Hemen bu konuda iki ülkenin birlikteliğini ve ortak siyasetini ortaya koyacak bir durumu yaratarak tüm dünyaya göstermeliyiz. Tüm dünyaya bizim et ve tırnak gibi birbirimizden ayrılmayacağımızı görmelidir. Artık günü yaşamayı bırakıp geleceği planlamak ve siyasetimizi de ona göre oluşturmamız gerekmektedir, umarım geç kalmayız.

Son söz olarak derim ki büyük oyunlar dönüyor uyumamak lazım!