bugün

alkol yasağı

devletin anayasada yer alan görevinin neticesidir.

anayasa madde 56
- herkes, sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkına sahiptir.
çevreyi geliştirmek, çevre sağlığını korumak ve çevre kirlenmesini önlemek devletin ve
vatandaşların ödevidir.
devlet, herkesin hayatını, beden ve ruh sağlığı içinde sürdürmesini sağlamak; insan ve madde
gücünde tasarruf ve verimi artırarak, işbirliğini gerçekleştirmek amacıyla sağlık kuruluşlarını tek elden planlayıp hizmet vermesini düzenler.
devlet, bu görevini kamu ve özel kesimlerdeki sağlık ve sosyal kurumlarından yararlanarak, onları
denetleyerek yerine getirir.
sağlık hizmetlerinin yaygın bir şekilde yerine getirilmesi için kanunla genel sağlık sigortası
kurulabilir.

maddenin şurasına dikkat etmek lazım "devlet, herkesin hayatını, beden ve ruh sağlığı içinde sürdürmesini sağlamak; insan ve madde
gücünde tasarruf ve verimi artırarak, işbirliğini gerçekleştirmek amacıyla sağlık kuruluşlarını tek elden planlayıp hizmet vermesini düzenler."

örneğin yeni düzenlemede meskun mahaller dışında karayolları kenarında alkol satmak yasak diyor. niye yasak_ içip içip direksiyona geçme diye yasak. ha içtin diyelim. o zaman direksiyona geçme. ha geçtin diyelim o zaman kimseye zarar vermeden ölmenin, sakat kalmanın yollarını bul. ne oya senin hayat tarzının, iki duble rakı keyfinin kıymeti var da karşıdaki insanın canının kıymeti yok mu?
sigara yasağından farksız bana göre. alkol ve sigara tüketen bir birey olarak ben destekliyorum. kimse kimsenin dumanına maruz kalmak zorunda olmadığı gibi kimse de kimsenin alkollü araç kullanması yüzünden kazalara maruz kalmak zorunda değil.