bugün

muhteşem yüzyıl

başladığı günden bu yana twitterda trending topicsten düşmeyen dizi.

neden bu kadar abartıldı anlamış değilim. bu sadece o zaman masal tadında anlatan bir televizyon dizisi. televizyonda gördüğü herşeyi bu kadar ciddiye alıp kıyametleri kopartan bir millet var mıdır acaba?
Ona kalırsa ayıla bayıla izlediğiniz aşk-ı memnu da yaprak dökümü de gerçek değildi. gerçekler kitaplarında olduğu gibi değildi. hep çarpıtıldı. ve bunlar bir sanat eseriydi. kanuni ne kadar şairse, kuyumcuysa halit ziya uşaklıgil de reşat nuri de sanatçılardı.
gel gelelim şu harem mevzuna.
tartışmalar o kadar komik bir hal almaya başladı ki acaba dedim içimden beni leylekler mi getirdi. yoksa bölünerek mi çoğaldım.
28 yaşında tahta geçmiş bir padişah. zamanının en güçlüsü. ego tavanda. neden bu kadar üzerinde durduldu.
bi de mahkemeye vermişler. totomla güldüm. şuandan itibaren hiç dava açılmasa yargının elindeki dosyalar 5 senede bitiyor. bide bizim zekiler televizyonda gördükleri diziyi mahkemeye vermişler.
her ne kadar şaşırdım desem de şaşırmıyorum artık. bu millet öyle bir millet ki çakır ölünce cuma da gıyabında mevlüt okutuldu.
madem televizyonda gördüğünüz herşeyi bu kadar ciddiye alıyorsunuz ülkeyi bu hale getirenler her gün televizyonlarda. ilk önce onlardan başlayın bence.