bugün

şakirt evine sohbete giden beynamazın anıları

-daha içeriye girişte yoğun gülsuyu kokularının sizi karşılaması.

-girilen salonda baş köşede kırmızı renkli risale-i nurlar, fethullah gülen kitapları ,dini kitaplar.

-kulağınızda küpe ,topsakal üstü kirli sakal ve kolda dövme ile ortama girdiğinizden olsa gerek şahsınıza karşı uzaylı e.t gelmiş bakışları.

-koca salonda yanyana ikişerden karşılıklı olarak dizilmiş dört çek-yat. bir çek-yat başına düşen dört şakirt. ortamda siz hariç onaltı kişinin de kumaş pantolon üstü gömlek giymiş kıyafeti.

-tornadan çıkmış gibi birbirine benzeyen sağa ya da sola yatırılmış inek yalamış tipi saçlar. 11 badem bıyık, 3 bıyıkımsı , 2 bıyıksız olmak üzere size gülümseyen hoşgeldin bakışlı mülayim şakirt yüzü.

- ben böyle abazanlığı ömrümde görmedim 16 herif bir arada tek hatun yok. sikerim böyle hayatı, anlamında beynamaz bakışlar ile karşılık vermeniz.

-odaya giren çıkan paçasını dizine kadar çemremiş çıplak ayaklı -ben abdest aldım sıradaki gitsin- modelleri.

-kılınan akşam namazı.

-beynamazın akşam namazı farzının üç rekat olmasını unutmasından dolayı 4. rekata kalkıp sap gibi ayakta kalması.

-biten namaz ve baş şakirt' in duası.

-okunan kıssalar, hadisler tekrar dua. sohbet esnasında beynamaza -gel ne olursan ol yine gel- tarzı inceden ayar verme çağrıları.

-üç sini üzerine ayrı ayrı konularak getirilen geleneksel cemaat yemeği maklube, serilen gazete kağıtları üstüne sofra bezi, devamında diz çöküş, giyilen kot nedeniyle sıkıntı yaşama -şimdi anladım neden kumaş pantolonlu olduğunuzu- tarzında başınızı sallama, yandaki şakirt' in kulağına -siz böyle taşaklar sıkışmasın diye kumaş giyiyorsunuz değil mi?- demeniz üzerine şakirt' in yanınızdan vebalı görmüş gibi sessizce uzaması, pot kırdığını fark etme mahcup olma.

-dua.

-beynamaz dahil 17 kişinin aynı anda yemeğe girişmesi yemeğin bitmesi.

-tekrar dua.

-meyve, çerez, limonata servisi. kola isteyememe. (ah bi votka olsaydı)

-tekrar dua.

-yatsı namazı.

-dua.

-beynamazın vedası.

- yine gel bakışları.

-siksen gelmem karşı bakışları....