bugün

2 bin 354 dolar daha zenginleştik

istatistiki veriler yoruma açıktır hatta o kadar subjektiftir ki birinin ak dediğine öbürü aynı veriyi kullanarak kara diyebilir.benim asıl merak ettiğim konu şu: neden ekonomiyle ilgili çıkan her iyi habere kulp takmaya çalışıyoruz?
(bkz: enflasyon düştü dediler ben hissetmedim) yahu senin hissetmediğin hiç bir şey gerçek değil mi? nedir bu? sen hissiz bir insansan düşen enflasyonun suçu ne?

(bkz: enflasyon düştü diyorlar ama fiyatlar artıyor) en dallama, en güdük söylemdir. yahu aç bi bak enflasyon nedir. enflasyon basit tabirle fiyat artış hızıdır. enflasyonun düşmesi fiyatların düşmesi değil, fiyat artış hızının düşmesidir..

(bkz: milli gelir artmış ama benim maaşım artmadı) tüh bilselerdi o kadar hesap kitap yapmaz direk sana sorarlardı.

+maaşın arttı mı?
-arrtı
+ne kadar alıyorsun yıllık?
-10.000 USD
+oo yaz hemen milli gelir 10.000 USD

(bkz: var mı böyle bir şey yahu)

olay ortada yıllardır doğan medyasının bizi aşağılık kompleksinde tutmak için örnek veridği yunanistan ın hali ortda. irlada nın durumu ortada. dünyada bunlar yaşanırken bizde ne oldu? çok da bi şey olmadı başımızın belası imf gitti, bilemm kaç bin km yol yapıldı, önceden haftalarca uğraşıp alamadığımız ders kitapları ücretsiz oldu ayağımıza geldi, vize almakta sıkıntı çektiğin ülkeler artık senin de büyük olduğunu anladı sınırları açtı, az daha savaşacağımız suriye ile can ciğer olduk, toki diye bir şey çıktı rüyanda bile göremeyeceğin fiyatlara ev sahibi yaptı.

ama siz hissetmediniz dimi pardon pardon.