bugün

21 nci yüzyılda ibadet için hayvan katledilen din

öyle bir din yoktur. en azından islam dini öyle bir din değildir. ha arkadaş farklı bir dini kastediyorsa bilmem. islam ı kastediyorsa iki çif ladım olcek:
kurban haricinde ne kadar hayvan kesiliyor bakmak lazımdır. diyanet işleri eski başkanı bardakoğlu'nun şöyle bir açıklaması vardır.

tarım ve köyişleri bakanlığı'ndan aldığımız veriler ortadadır. ülkemizde 11 milyondan fazla büyük baş, 27 milyon civarında küçük baş havyan bulunuyor. her yıl kesilen hayvanların miktarı da 600 bin civarında büyük baş hayvan kesilmekte, 2 milyon civarında da küçük baş hayvan kesilmektedir. yani mevcut rezervin, onda biri, on beşte biri, yirmide biri, rakamlara göre değişiyor, kurbanda olarak kesiliyor. bu itibarla kurban kesmeyi engelleyecek bir rezerv azlığından söz etmek mümkün değildir. ancak farklı şartlar oluşması halinde, o şartları birlikte konuşur, diyanet i̇şleri başkanlığı olarak halkımıza o konuda dini rehberlik yaparız."

türkiye'de her yıl 3,5 milyon civarında büyük baş, 9 milyon civarında da küçük baş hayvan kesildiğini kaydeden bardakoğlu, "büyük baş hayvanların sadece beşte biri kurban için kesilmekte, beşte dördü ise et için diğer zamanlarda kesilmektedir. küçük baş hayvanlardan ise 2 milyonu kurban için kesilmekte." diye konuştu.

(bkz: bu da sana kapak olsun)