bugün

entry'ler (1090)

kemal kılıçdaroğlu

seçime giden süreçte mecbur miting yapacak, mecbur konuşacak, mecbur oyları düşecek. o zaman ince'yi karalama kampanyasına katılan safların hepsi pişman olacak. tweet silme yarışına girecekler göreceksiniz.

soğuk baklava

nesquikli nuriye.

cansız maddelerin canlı oluşturabilmesi

--spoiler--
adam tuğla ile duvarı ayıramadığımı ima etmiş.
duvarın bir adım öncesi tuğladır. bir adım da sen at de mi?
oluşturmadır.
--spoiler--

benzetmen zaten konuyu bilmediğini gösteriyor. amino asit tuğlaysa, protein duvar değil evdir. aralarındaki fark çok büyük.

sen tuğlayla evi ayıramıyorsun. neyse sonuç olarak protein oluşturulabilmiş bir deney falan yok.

ne ateizme ne teizme, sadakatim gerçeğe.

--spoiler--
https://bilimvegelecek.co...ller-deneyi-ne-anlatiyor/
al bak üretilmiş mi üretilmemiş mi?
okuduk ki yazıyoruz.
--spoiler--

kardeşim önce lise düzeyinde biyoloji öğren.

(bkz: amino asit)
(bkz: protein)

kılıçdaroğlu ve ince arasında kısa paslaşmalar

fizik öğretmenim ne olur umut verme şunlara ya. bana selam verdi demek ki o da beni seviyor modunda aşık gibiler ama sonrasında yine çirkefleşecekler.

evrim'in br gerçek olduğunu savunan birisi olarak söylüyorum, hayır cansız maddelerden laboratuvar ortamında tek bir protein oluşturulabilmiş değildir, sallamayın.

üst üste 10 dal sigara içmek

beni zaten 10'dan aşağısı kesmiyor.

kurduğumuz masada bize pusu kuruldu

o masayı siz kurmadınız, muhalefeti kontrol altına almak için kurulan bir oyunun figüranı oldunuz, manipule edildiniz. hatadan dönmek için hala geç değil. muharrem ince'yi destekleyip hatanızı telafi edin.

maarem in sadece 27 bin imza toplaması

"bu trollerin yalanlarına inanan gerizekalıdır" denilerek atılan bir taş var, birileri ısrarla önüne koşup taşa kafa atıyor. ahaha tam isabet. zevk mi alıyorsunuz?

küre diye bişey yoktur

ontolojiyi epistemolojiye indirgemektir, hatta epistemolojik bir kopuşu temsil eder.

maarem in sadece 27 bin imza toplaması

valla zekanın tortusu yok, analitik düşünme hak getire. yok meral ilk günde şu kadar almış da... o günlerde meral'e oy vermeyecek olanlar bile imza verdiler, partiler kendi seçmenlerini cumhurbaşkanı adayı olabilmesi için imza vemeye çağırdılar. çünkü amaç daha çok adayın çıkması ve seçimin ikinci tura bırakılabilmesiydi ve malesef seçim ikinci tura bırakılamadı. bugün ise tam bir akıl tutulması yaşanıyor. o gün ikinci tura bırakamadıkları seçimi şimdi tek adayla (üstelik o aday da kılıçdar) kazanabileceklerini zannediyor matematiksizler. o gün muhalefet tabanını genişletmeye çalışırken şimdi oyları bölüyor yaygarası yapıyorlar.

bir de imza kampanyasının hemen öncesi günü trollerin attıkları iftiraların da payı var malesef. güya iktidar partisi araba kaldıyormuş muharrem ince'ye imza için ki mahkemelik oldu bu iftira. muharrem ince'de "buna inanan gerizekalıdır, onların oylarına ihtiyacımız yok" diye noktayı koydu.

sonuçta zeki insanların imzalarıyla cumhurbaşkanı adayı olacak. önemli olan nicelik değil nitelik.

wall e star wars evreninde mi geçiyür

bütün pixar filmlerinin aynı evrende ama farklı zamanlarda geçtiğine dair bir yorum var. (bkz: pixar teorisi)

hindistan sokak lezzetleri

anlatım şahane; https://youtube.com/shorts/FiWGnRitXhE?feature=share

kötü insanları tanıma senesi

albümün en güzel parçası gördüklerime inanmam gerek'tir.

hayatı kaçırıyorum hissi

kaçırsan ne olacak kaçırmasan ne olacak? en nihayetinde yine ölüyorsun ve her şey bir hiç. şu an ölmene daha 50 yıl, 20 yıl veya 1 gün olması hiçbir şey değiştirmiyor çünkü öldüğün an sadece 0 saniyen olacak. her şey boş, bütün tercihler nihayetinde aynı sonuca varıyor. ne demişti mavi sakal, "korkma bebeğim, hepsinin sonu aynı..."

https://www.youtube.com/watch?v=gx-4ianZaIs

fed

sıkı para politikası ile batırdığı abd bankalarını kurtarmak için bir taraftan yüz milyarlarca dolar para basıp bir taraftan da kuyruğu dik tutmak için demin 0,25 puan faiz arttıran kurum.

şahan gökbakar

muharrem ince'ye sataşma furyasına katılarak bütün kredisini bitirmiş. artık sadece recep ivedik.

gençlik iksiri yılan omzu

tabi sadece gelmez ayın son çarşambası yerlerse...

muharrem ince

Dinozorları yok edecek göktaşı.

muharrem ince nin her yerde dans etmesi

v for vendetta'da dediği gibi; dans edemediğim devrim devrim değildir.