entry'ler (1)

gaziantep üniversitesi diş hekimliği fakültesi

bitirdiğimde kuş gibi hafiflediğim fakülte. vizyon sahibi ve yeniliğe açık insanların akademik hayatta yer edinmesi gerektiğine inanıyorum. bakın vicdani, ahlaki değerlere hiç girmiyorum bile. bir şeyler öğrenmeye/öğretmeye hevesli olan oturduğu koltuğun hakkını veren maalesef birkaç hocası var. derse asistanlarını gönderen ya da ayda 1 kez derse gelen bölüm hocalarıyla dolu. birkaç hocası dışında güncel yayını,
çalışması bulunmayan, öğrenci düşmanı hocalarla dolu. çoğunun amacı yazın öğrencilerin büte kalıp hasta bakması ve bir şey öğrenmesinden ziyade emeğinden faydalanması. yurtlarda mı kalıyor bu öğrenciler aileleri maddi manevi yoruluyor mu umurlarında değil birçoğunun. staj sonlarında çiçek pasta isteyen kurslarına katılanlara egosunu okşatmak isteyeni ayrı, derslere bile doğru dürüst gelmeden yüzünü görmediğimiz ama kliniğe gelince herkesin hazır olda durduğu tüm klinik işleyişin aksadığı hocaları mı dersiniz ( cerrahisi kesinlikle tercih etmemek için ilk sebep ) her türlü fenotipi bulabilirsiniz. tek avantajı onlarca hasta bakarak canınıza okunduğu için pratiğiniz gelişir ancak mental ve fiziksel olarak harap olarak mezun olursunuz. yazlarınız fakültede geçer. hocalar tatildeyken siz yazın hasta bakarsınız. ayrıca fiziksel imkanları da oldukça yetersizdir. şu an biraz daha geliştirilmiş olduğunu duyum aldım ancak vizyonunuza ve bakış açınıza bir şey katmayacaktır. keşke bizler üniversiteye alınırken nasıl sınava tabi tutuluyorsak ilgili koltuk sevdalısı hocalar da belirli aralıklarla hala bu işi hakkıyla yapıyor mu diye denetlense. kesinlikle tercih edilmemeli. içinizde gerçekten öğrenme hevesi varsa ufkunuzu açacak sağlam ve vicdanlı eğitmen kadrosu olan üniversiteleri tercih edin.
© copyright 2005 - 2026