bugün

entry'ler (1)

kemalistlerin atatürk'ü savunmada aciz kalması

Bak güzel kardeşim , şimdi, öncelikle ordan burdan fotoğraf toplayıp, böyle anonim olarak atayı kötülemekle olmuyo, senin gibi aptal tek hücreli bir canlı olmadığım için ufak bir araştırma yaptım, bu röportaj doğru mu değil mi onu araştırmadım ama... Araştırmam sırasında o zamanların Birleşmiş Milletlerinin temeli olan Milletler Cemiyeti'ne rastladım ve bunun kuruluş tarihi 10 Ocak 1920'dir.

Milletler Cemiyeti, günümüzdeki Birleşmiş Milletler'in temeli sayılabilecek bir organizasyondu. I. Dünya Savaşı'nın ardından isviçre'de, 10 Ocak 1920'de kuruldu. Amacı, ülkeler arasında yaşanabilecek sorunları barışçı yollarla çözmek idi. Bir süre çalıştı; fakat fazla bir varlık gösteremedi.

Kaynaklarım;

-Barış Eraslan.

-Bahsettiğim olay Atatürk'ün Birleşmiş Milletler Röportajı hakkında- "Atatürk 1938'de ölüyor 1945'te kurulan Birleşmiş Milletlerle alakalı nasıl röportaj yapıyor amk." diyen arkadaşlar buyrun efenim yıl 1920 Milletler Cemiyeti. Ayriyetten Röportaj gerçek mi değil mi bilmiyorum, keşke diğer arkadaşlar biraz araştırıp yaysaymış.
© copyright 2005 - 2026